NEDERLANDSK DUELL: Fabio Jakobsen slo Dylan Groenewegen i Valencia. Bak spurtet Alexander Kristoff inn til fjerdeplass. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Jakobsen fikk sin revansje mot Groenewegen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 9.02.20 15:50

Del på    

Etter to nederlag, var det endelig den nederlandske mesteren sin tur i Valenciana.

(procycling.no): Den siste etappen i Volta a la Comunitat Valenciana endte ikke uventet i en massespurt.

Etter drøye to timer sykling på den korte og flate sisteetappen, gjorde spurttogene sitt for å få sine respektive spurtere i posisjon før oppløpet.

Som på de andre etappene, tok Deceuninck-QuickStep kommandoen i finalen, og denne gangen klarte unggutten Fabio Jakobsen å fullføre jobben til lagkameratene.

Han spurtet side om side med Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), men Jumbo-Vismas rakett klarte ikke å komme opp på siden og forbi Quick-Step-rytteren.

Dermed kunne han omsider strekke hendene i været og juble for sin første seier i 2020-sesongen. Dylan Groenewegen ble nummer to, mens John Degenkolb (Lotto-Soudal) ble nummer tre. 

– I dag var en kort, men rask etappe. Mot slutten var farten utrolig høy. Det var en teknisk finale, men jeg er fornøyd med å være i dette laget, og de satte meg opp i en perfekt posisjon. Jeg er veldig glad for å vinne etappen, både på lagets og mine egne vegne.

Kristoff nummer fire: – Var nok litt for defensiv i siste sving

Også i denne spurten måtte Alexander Kristoff (UAE) klare seg på egenhånd. Han posisjonerte seg bra, men måtte ta noe vind inne på den siste kilometeren. Han holdt imidlertid greit følge i spurten og tok fjerdeplassen på etappen.

For Kristoff og hans UAE-lag ble det likevel et meget vellykket ritt. Tadej Pogacar la grunnlaget med soloseieren opp stupbratte Sierra de Bernia i Altea og vant sammenlagt. Den unge sloveneren vant også den andre etappen til Cullera.

– Jeg ble for alene og var nok litt for defensiv inn i siste sving, så da ble det litt langt frem i spurten. Laget vant jo to etapper og sammenlagt, så det var et bra ritt for oss, sier Kristoff til procycling.no.

Nordmannen er fornøyd med egen form i sesongåpningen.

– Følelsen min var også god på alle etappene, så med litt hjelp inn på siste kilometeren har jeg tro på at det skal løsne.