FALT I SAMMENDRAGET: Det ble for tøft for Katrine Aalerud å henge med på angrepene på den tredje etappen. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Isolert Aalerud knakk under angrepene

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.09.19 20:43

Del på    

Falt i sammendraget.

(procycling.no): Marianne Vos fortsetter å vise forrykende form i oppkjøringen til VM, med sin tredje etappeseier på rad i Tour Cycliste Féminin International l’Ardèche.

Sara Poidevin (Rally UHC Women Cycling) var siste overlevende fra et opprinnelig tremannsbrudd og kanadieren holdt det gående langt inn i finalen på rittet. Da Vos og fire andre ryttere hentet henne ble hun imidlertid distansert, og de fem skulle gjøre opp kampen om etappeseieren.

På en teknisk siste kilometer dro Vos i karakteristisk stil til og ingen maktet å følge henne. 32-åringen spurtet dermed inn til en ny seier og øker også ledelsen sin i rittet.

– Fikk helt hammeren

Katrine Aalerud lå godt an på femteplass i sammendraget foran søndagens etappe, etter en sterk fjerdeplass i gårsdagens bakkeavslutning, men Team Virtu Cycling-rytteren fikk det tøft opp den siste klatringen søndag.

Angrepene kom jevnt og trutt, og helt alene mot lag med flere ryttere fikk Vestby-jenta en tøff oppgave. Like før toppen på tredjekategorien Saignon, drøyt 12 kilometer fra mål, tok krefene slutt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Mistet siste gruppe på toppen av siste stigning. Ble altfor mange angrep for meg, så fikk helt hammeren. Litt skuffet, men mange flere dager, så skal fortsette å prøve, forteller 24-åringen til procycling.no.

– Falt ned til åttendeplass i sammendraget så ikke en god dag. De andre lagene sitter med tre og to [ryttere] og angriper hele tiden. Prøvde selv også, men mine krefter tok litt slutt.

Til slutt kom hun inn på 7. plass, 44 sekunder bak Vos. Dermed faller hun altså tre plasser i sammendraget og ligger nå to minutter og 47 sekunder bak nederlenderen, som har nesten to minutter tilbake til nærmeste konkurrent.

Tagget med: ,

Les også disse