HEISANN, VANT JEG EN TRØYE? Thomas De Gendt var ikke informert om hva som skjedde ved kilometer 26 under dag 10 av Giro d'Italia. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Intetanende De Gendt vant trøye – uten å vite hvordan

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.05.19 10:51

Del på    

Lotto Soudal-rytteren fikk overraskende melding etter målgang.

(procycling.no): Og prisen går til … «Vinneren av dagens spurtpris er rytter nummer 124, Thomas De Gendt, som vil bli delt ut i morgen ved innskrivningen», lød den offisielle uttalelsen fra arrangøren.

Det viste seg at De Gendt var rytteren som passerte punktet etter 26 kilometer først, da han satt og tauet hovedfeltet på det aktuelle tidspunktet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Men akkurat hva han hadde vunnet, var det mange som lurte på:

– Thomas De Gendt har visst nok vunnet noe i dag, men vi vet ikke hva, hvordan, hvorfor og hvor, skrev brukeren La Flamme Rouge på Twitter.

Det tok ikke lang tid før hovedpersonen selv svarte på meldinga:

– Jeg er like overrasket som deg. Jeg satt først i feltet på det punktet, men jeg så aldri noen strek i veien, sier De Gendt.

Det italienske OL-budet

Etter at en periode med forvirring fulgte, viste det seg at trøya var et stunt fra Milano Cortina som ønsker seg vinter-OL i 2026. Det skriver sykkelnettstedet Cycling Weekly.

De to byene har gått sammen og spurtprisen etter 26 kilometer på dag 10 av Giro d’Italia, skulle bli belønnet med en trøye som bærer de to byenes logo i deres fells bud i håp om å få arrangere lekene.

Hvem som får mesterskapet skal bli avklart under IOCs samling i Lausanne i neste måned. Underveis i giroen har blant andre tidligere skiløper Cristian Zorzi, vindsurfer Alessandra Sensini, skøyteløper Francesca Lollobrigida og roer Alesseio Sarfoni syklet igjennom etappene på el-sykkel for å promotere Milano-Cortina 2026.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse