Prøv Procycling Pluss idag

IKKE HELT I FORM ENNÅ: Men det er heldigvis lenge til juli for Geraint Thomas. Foto: David Ramos/Getty Images

– Jeg har ikke hvilt siden Tour-seieren

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.02.19 19:46

Del på    

Men nå er Geraint Thomas tilbake i konkurranse og klar for å bli mer seriøs.

(procycling.no): Det har vært mye oppstyr rundt Geraint Thomas (Team Sky) etter seieren hans i Tour de France i juli.

I Vuelta a la Comunitat Valenciana forrige uke var han tilbake i konkurranse. 13.plassen på den individuelle tempoetappen vunnet av Edvald Boasson Hagen var hans beste resultat, og ellers jobbet han for laget etter beste evne.

Den siste tiden har det også vært skriverier rundt rollefordelingen mellom Thomas og lagkamerat Chris Froome. Ingen av dem har sagt seg villige til å kjøre Giro d’Italia, og begge går fullt inn for den mest prestisjefylte treukerstouren i Frankrike i juli.

– Litt tung

Før den tid gjenstår det derimot mye arbeid for waliseren Thomas. Lørdag var kongetappen i Valenciana, og der var Thomas kasteball.

– Jeg prøvde bare å henge med. Det var heller ikke mye for meg å gjøre for de andre gutta heller, så det bare å komme seg til den siste stigningen og se hvordan jeg følte meg. Jeg var faktisk ganske sulten. Jeg er litt tung, så jeg prøver å passe litt på hva jeg spiser, sier Thomas til cyclingnews.com.

Etappen ble vunnet av Adam Yates etter et fryktinngytende angrep på den siste kilometeren. Thomas trillet inn over fire minutter bak Michelton-Scott-rytteren.

– Det har vært en ganske god uke med tøff kjøring, så det er definitivt det jeg trenger og en god måte og kickstarte året.

KUNNE IKKE HAMLE OPP MED EDVALD: Geraint Thomas viste lovende takter på åpningstempoen i Volta a la Comunitat Valenciana, men var ikke i nærheten av en viss n0rdmann. FOTO: David Ramos/Getty Images

– Alle legger merke til meg mer nå

Trening og hvile har ikke konstant stått øverst på planen for Thomas etter triumfen i juli. Nå er det tilbake til de gode vanene, skal vi tro Tour-vinneren.

– Å være tilbake i konkurranse gir deg det sparket i ræva du trenger for ta det et steg videre i treningen, og det betyr enda mer for dietten og hvilen. Jeg har trent bra de siste seks ukene, men jeg har vært opptatt siden Tour de France, og jeg har ikke fått hvilt. Nå har det snudd, og det er 100 prosent fokus på trening og konkurrering.

MYE UTENOMSPORTSLIG: Her spiller Geraint Thomas baseball i Japan. FOTO: David Ramos/Getty Images

Til tross for at formen er dårligere nå enn i februar tidligere sesonger, er ikke Thomas bekymret. Han bedyrer at som Tour-vinner er det mer oppmerksomhet knyttet til resultatene hans enn tidligere.

– Det er bare annerledes. Alle legger merke til meg mer nå. Før kunne jeg holde på som dette, dra til Tour Down Under og bruke rittene til å komme i form, sånn som nå, og ingen ville bry seg.

Nå venter et høydeopphold på Teide for 32-åringen, før han er tilbake i konkurranse i enten Strade Bianche eller Tirreno-Adriatico i mars.

Tagget med: , ,

Les også disse