Prøv Procycling Pluss idag

KJEMPET OM SEIEREN: Sondre Holst Enger nær etappeseier i Arctic Race of Norway. FOTO: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

FOTO: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Holst Engers lag fikk wildcard til Giro d’Italia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 25.01.19 17:35

Del på    

Israel Cycling Academy invitert til flere WorldTour-ritt.

(procycling.no): Fredag kunngjorde RCS Sports hvilke lag som mottar wildcard-invitasjon til deres ritt.

Laget til Sondre Holst Enger og August Jensen, Israel Cycling Academy, kunne med glede konstatere at de er invitert til Giro d’Italia, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo.

Israel Cycling Academy mottok wildcard til Giro d’Italia også i fjor, da den italienske grand tour startet i Jerusalem. Både Holst Enger og Jensen var aktuelle til en startplass, men ingen av dem kom med da det endelig laguttaket fant sted.

Å bli tatt ut til de store rittene blir nok ikke enklere for nordmennene i 2019. Foran denne sesongen har laget prøvd å styrke seg ytterligere med signeringene av blant andre Davide Cimolai fra FDJ, Matthias Brändle fra Trek-Segafredo, Rudy Barbier fra Ag2r La Mondiale, og den hurtige italieneren Riccardo Minali fra Astana.

I en pressemelding etter at invitasjonen til Giro d’Italia var klar, kom laget med takk til RCS Sports, arrangøren som også jobber med å etablere et etapperitt Israel.

– Vi er stolte og glad i dag. Vi gjorde det rimelig godt i Giro d’Italia 2018, men vi er sultne på mer, sier Kjell Carlström, lagets manager.

– Vi har styrket laget og har sterk tro på at vi kan gjøre det beder i år. For laget betyr det mye å delta i giroen igjen, og vi er fast bestemt på å gjør det meste ut av det.

– Vi skal sende et allsidig lag, kompetent til å slå fra seg både i kupert og flatt terreng. Vi har stor tro på at jo bedre lag vi kommer med, desto større er sjansene våre til å ta lagets første etappeseier i en grand tour.

Wild cards

I tillegg til det israelske prokontinentallaget, fikk de italienske lagene Androni Giocattoli, Bardiani CSF og Nippo-Vini Fantini også wildcard til årets Giro d’Italia.

For Tirreno-Adriatico gikk de øvrige invitasjonene til Bardiani, CSF, Cofidis, Gazprom-Rusvelo og Neri Sottoli Selle Italia KTM.

I Milano-Sanremo gikk invitasjonene til Androni, Bardiani CSF, Cofidis, Direct Energie, Neri Sottoli Selle Italia TKM og det amerikanske laget Team Novo Nordisk.

I Strade Bianche ble det gitt ut tre invitasjoner: Neri Sottoli Selle Italia KTM, Nippo-Vini Fantini og det franske laget Vital Concept.

Tagget med: , , , ,

Les også disse