TRENGER RYTTERE MED EN GOD AVSLUTNING: Og det er en beskrivelse som bør passe Sondre Holst Enger godt. FOTO: Getty Images © Bryn Lennon

Holst Enger får muligheten i Nokere

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.03.19 09:45

Del på    

Siste oppdrag før Milano-Sanremo-laget tas ut.

(procycling.no): Onsdag skal Israel Cycling Academy i aksjon under 1.HC-klassikeren Nokere Koerse. På den provisoriske startlista er ikke nordmannens navn nevnt, men procycling.no får bekreftet at Sondre Holst Enger er blant rytterne som skal i aksjon.

Trener Atle Kvålsvoll forteller at 25-åringen fra Horten vil bli informert om «veien videre» i etterkant av løpet. Juvelen rundt neste sving er selvsagt lørdagens Milano-Sanremo, men Kvålsvoll ser også mot andre muligheter.

– Om han blir med til Milano-Sanremo avhenger av hvordan han selv kjører og hvordan de andre aktuelle gjør det det, så per nå vet vi ikke, sier Kvålsvoll til procycling.no.

Det som er udiskutabelt er at Davide Cimolai kjører i en kapteinsrolle under årets første monument. Den tidligere Lampre og Groupama-FDJ-rytteren er i godt slag, og viste blant annet fram det på mandagen etappe under Tirreno-Adriatico.

Kun Julian Alaphilippe var raskere enn 29-åringen under massespurten i Jesi.

VIDEO: Gjenopplev duellen mellom Cimolai og Alaphilippe her:

ANNONSE: Vil du se lørdagens Milano-Sanremo? Tegn et abonnement med Eurosport Player her!

Har flere muligheter i klassikerne

I fjor var det sykdom som holdt Holst Enger unna Milano-Sanremo. I år har han unnsluppet dem, men har samtidig ikke kjørt inn resultatene som hadde sementert hans navn i uttaket.

– Uansett hva som skjer, så har han gode løp framover. Så får vi bare avvente Sanremo-uttaket, sier Kvålsvoll.

Uka etter skal Israel Cycling Academy for eksempel i aksjon under Driedaagse Brugge-De Panne, som kan være et spennende løp for nordmannen. Også Bredene Koksijde Classic, Grand Prix de Denain Volta Limburg Classic, E3 Binck Bank Classic og Dwars door Vlaanderen får besøk av Israel Cycling Academy utover.

Holst Enger skulle opprinnelig teste formen under Grote Prijs Jean-Pierre Monserré for to helger sida, men rittet ble avlyst på grunn av sterk vind. Under forrige helgs Ronde van Drenthe kom ikke nordmannen til mål.

PS: Også Vegard Stake Laengen og Kristoffer Halvorsen skal i aksjon under Nokere Koerse.

ANNONSE: Rittet kan du se via Eurosport og Eurosport Player. Du kan sikre deg tilgang ved å trykke her!