IKKE BARE BLID: Sondre Holst Enger mente det var en katastrofe at en gruppe på 25 mann slet seg løs i Arctic Race og at Israel Cycling Academy ikke klarte å plassere én eneste rytter der. FOTO: Jarle Fredagsvik

IKKE PÅ TOPP I BELGIA: Holst Enger sliter med å knekke koden i de belgiske rittene. FOTO: Jarle Fredagsvik

Holst Enger om «comebacket» i vårklassikerne: – Sliter med å finne formen her

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 29.03.19 14:16

Del på    

Vestfoldingen tviler også litt på Giro d’Italia.

HARELBEKE (procycling.no): For første gang siden 2016 har Sondre Holst Enger i år hatt flere av de belgiske vårklassikerne på programmet, uten at det har blitt noe stort å skrive hjem om fra Nokere Koerse, Koksijde Classic eller Driedaagse Brugge-De Panne.

Fredag er det E3 Harelbeke som står på programmet og nordmannen levnet ingen stor kjærlighet for dagen han hadde i vente.

– Jeg har ikke pleid å like meg så godt i Belgia. Jeg sliter med å finne formen her, sier han til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den finske sportsdirektøren i Israel Cycling Academy, Kjell Carlström, har vært fornøyd med Holst Engers form så langt denne sesongen, men er klar på at de belgiske rittene skiller seg mye fra mange av de øvrige rittene de kjører.

– Du må være fokusert hele tiden, og hvis du mister konsentrasjonen litt er du ute av det. Det er muligens noe han mangler litt av, og han mangler også erfaringen fra disse rittene. Det tar tid før du kan kjempe i toppen. Formen hans er god, men det er en helt spesiell type ritt han har gjort i det siste, sier finnen.

– Etapperitt passer nok bedre

Holst Enger er usikker på om det er vanskeligheter med å holde fokus som er årsaken til at han ikke trives på de belgiske veiene.

– Jeg vet ikke, jeg har bare aldri fått en god følelse her. Jeg sliter litt her i de belgiske klassikerne, oppsummerer han.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Tror du han kan bli en god klassikerrytter, Carlström?

– Det er vanskelig å si om han kan bli en god rytter i disse rittene, men det avhenger av hvor mye han kan lære av dette. Han er en rytter som restituerer seg bra og da passer nok etapperitt enda bedre for ham. Vi får se de neste ukene hvor han får resultater og hvordan det påvirker det.

I AKSJON: Sondre Holst Enger under Driedaagse Brugge-De Panne på onsdag. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Usikker på giroen

Etter fredagens E3 BinckBank Classic hopper han av de belgiske klassikerne for denne gang, og med flere etapperitt som passer han bra håper Carlström på gode resultater for nordmannen den neste ukene.

– Det er det vi håper på. Han er en rask rytter som også klatrer ganske bra, så i teorien er det mange muligheter for ham. De neste ukene skal vi bestemme noen av nøkkelrittene i mai, som vil påvirke hans kalender videre.

Det viktigste rittet i så måte er Giro d’Italia. Holst Enger var skuffet etter å ha blitt vraket i fjor, men han er langt mer usikker på om han ønsker seg en plass på årets i årets ritt.

– Jeg vet ikke helt med giroen. Jeg tar det litt som det kommer. Det er ikke sikkert det er en «god deal» for meg å dra til Giro d’Italia.

– Du pleier å være god i mai da?

– Ja, men det er andre gode ritt også. Jeg får se litt hva som skjer, sier han, vel vitende om at laget også skal kjøre ritt som Tour of California og Tour of Norway i løpet av samme periode.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse