Cycling: 74th Paris - Nice 2016 / Stage 1/ Arrival / BOUHANNI Nacer (FRA)/ DEMARE Arnaud (FRA) Celebration/ Conde-Sur-Vesgre - Vendome (198Km)/ PN Etape Rit /(c) Tim De Waele

Hoelgaards superopptrekk sikret Démare-seier

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.04.17 16:40

Del på    

Gjorde en fantastisk jobb på den siste kilometeren for sin franske kaptein.

(procycling.no): Det sjette av femten ritt i den franske cupen gikk i dag. GP De Denain var 196 kilometer langt, paddeflatt, og det var ventet å ende i massespurt.

Seks kilometer før mål var åttemannsbruddet hentet, og bordet var dekket for sultne spurtere. De to store favorittene, Nacer Bouhanni (Cofidis) og Arnaud Démare (FDJ) organiserte sine opptrekkstog, og dermed var finalen i aller høyeste grad i gang.

Cofidis ledet for det meste an foran, men FDJ satt på Bouhannis hjul på den siste kilometeren med Daniel Hoelgaard og Démare. Med 400 meter igjen gikk Hoelgaard til med sin kaptein på hjul, og Démare kunne ganske greit gå forbi og spurte inn til seier.

Bouhanni på sin side måtte gå rundt Hoelgaard igjen, og dermed ble veien ekstra lang. Han ble likevel nummer to, kun slått av sin arge rival, Démare.

Tredjeplassen gikk til Juan Sebastian Molano.

– Jeg er overrasket, jeg har ikke hentet meg helt inn etter Paris-Roubaix, men jeg var bra da vi startet. Laget var fantastisk i dag. Vi brukte ikke så mye krefter på de siste 20 kilometerne, og på slutten fulgte jeg bare lagkameratene mine, sa Démare i seiersintervjuet etter rittet.

Artikkelen fortsetter under tweeten.

 

 

– Denne seieren til Arnaud Démare er også av Daniel Hoelgaard, som gjorde en enorm opptrekksjobb, skriver FDJ på Twitter.

De siste milene var det nemlig Cofidis som gjorde all grovjobben. De lå samlet med hele laget i front da bruddet ble hentet på den siste milen. På dette tidspunktet så det ikke veldig lyst ut for FDJ, Hoelgaard og Démare, men de fant hverandre på de siste to-tre kilometerne, og det i best tenkelige posisjon.

Hoelgaards opptrekk var fylt med vesentlig mer krutt enn Bouhannis hjelperytter, og dermed kom Démare i en gyllen posisjon. Franskmannen tok en ganske overlegen seier, kun få dager etter sjetteplassen i Paris-Roubaix.


Tagget med: , , ,

Les også disse