AVSLUTTET STERKT: Det var svært offensiv kjøring på den siste etappen av Czech Tour. Til slutt maktet Mitchelton-Scott å holde kontrollen, men Markus Hoelgaard viste seg også fint fram med 2.-plass på etappen og 3.-plass sammenlagt. FOTO: Jan Brychta, Uno-X Pro Cycling Team

Hoelgaard spurtslått i Tsjekkia

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.08.20 20:19

Del på    

Uno-X imponerte under Czech Tour.

(procycling.no): Damien Howson og Markus Hoelgaard gjorde opp om etappeseier på den siste dagen av Czech Tour. Det endte opp med full uttelling for Mitchelton-Scott, ettersom 27-åringen vant både etappen og rittet sammenlagt.

WorldTour-laget vant lagtempoen med solid margin tidligere i uka, og la dermed også grunnlaget for sammenlagtseier. Jack Bauer ble andremann, mens Hoelgaard tok tredjeplassen sammenlagt.

Rittet ble avsluttet i en småkupert runde i Sternberk. Det ble en innholdsrik etappe med mange angrep og stadige skifte av konstellasjoner i tet. Mitchelton-Scott måtte ta kontroll da det gikk et brudd som truet sammenlagtledelsen deres. Flere angrep på vei inn mot den avgjørende runden, blant annet fra Team Sunweb, spiste til slutt opp forspranget til utbryterne.

I den siste bakken på runden angrep så Hoelgaard og Howson og fikk ei luke bakover til et kraftig redusert hovedfelt. Mitchelton-Scott rytteren satte seg på bakhjulet til nordmannen, som dermed ble tvunget til å holde farta oppe. Det gjorde nok også at han ikke hadde nok krefter igjen til den ventende spurten.

– I dag kjørte alle skikkelig bra, og derfor fikk vi både et godt resultat på etappen og i sammendraget. Samtidig ønsker man seg alltid mer når man ikke vinner. Jeg sitter igjen med litt blandete følelser, sier 25-åringen til feltet.dk.

– Fantastisk

Hos Mitchelton-Scott kunne man juble. Alt Howson trengte å gjøre var å sitte med konkurrentene i sammendraget med inn for å vinne rittet, men han maktet altså å komme seg løs og til alt overmål vinne etappen.

– Det er fantastisk. Det har ligget litt i kortene, vil jeg si. Jeg har lagt ned hardt arbeid de siste månedene, og det gjør godt å få betalt for det. Jeg kan ikke påpeke nok hvor bra de andre guttene på laget har kjørt. Vi startet med seier på lagtempoen, og måten de har kjørt på de siste dagene har vært fantastisk. Det er helt fantastisk å sitte bak disse guttene og se hva de er i stand til å gjøre. Det var min måte å betale dem tilbake på med både etappe- og sammenlagtseier, sier Howson.

Uno-X kan også si seg fornøyd med innsatsen totalt sett. Det ble tredjeplass under lagtempoen før Daniel Hoelgaard tok sjetteplassen under dag to av rittet. I forkant knyttet det seg forventninger til samarbeidet mellom Daniel Hoelgaard og Niklas Larsen i spurtene, men dansken veltet på dag to av rittet, og har vært preget av det.

Han startet ikke den 4. og avsluttende etappen av rittet.