GIKK I BAKKEN: Alvaro Hodeg veltet stygt i siste sving under Tour de l'Eurometropole.(Photo by Christof Koepsel/Getty Images)

Dramatisk avslutning på Tour de l’Eurometropole

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.10.19 17:09

Del på    

Det var duket for en overraskelse da storfavoritten veltet ut i siste sving.

(procycling.no): Tour de l’Eurometropole ble lørdag vunnet av Piet Allegert (Sport Vlaanderen – Baloise) etter en dramatisk sistekilometer.

En stor tetgruppe hadde fått gå og det var omtrent tretti ryttere som skulle gjøre opp om seieren i Tournai. Deceuninck-QuickStep hadde egentlig god kontroll inn på den siste kilometeren og hadde den raskeste spurteren i gruppa med Alvaro Hodeg.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

QuickStep-stagiaire, Jannik Steimle, ledet gruppa inn på oppløpet, men i den siste svingen, 300 meter før mål, går det galt for deres colombianske spurter.

Hodeg kommer for langt ut mot gjerdet og kjører inn i beina på gjerdet som stakk ut i veien. Dermed stupte han over styret og gikk hardt i bakken. Han ble liggende, men dro heldigvis ingen andre med seg. 

Dermed var det Florian Senechal som endte opp med å spurte for QuickStep. Han var ikke rask nok, for selv om franskmannen klarte å spurte forbi Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) på sin venstre side, kom altså Allegert på den andre siden og tok en ganske klar spurtseier.

Belgieren var Sport Vlaanderens eneste rytter i bruddet, og det belgiske prokontinentallaget fikk dermed maks uttelling.

Sindre Lunke (Riwal Readynez) og Trond Håkon Trondsen (Wanty Groupe) var begge med i dagens ritt, men ingen kom med i tetgruppa som gjorde opp om seieren.

Hodeg ble fraktet vekk fra området i ambulanse, men var heldigvis ved bevissthet da han forlot målområdet.