Prøv Procycling Pluss idag

INVITERT: Hitec får sjansen i årets Amstel Gold Race. Foto: Hitec Products-Birk Sport

Hitec får sjansen igjen i Amstel Gold Race

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.02.20 14:42

Del på    

Fikk invitasjon til det prestisjefylte rittet.

(procycling.no): Etter å ha kjørt Amstel Gold Race i både 2017 og 2018, var ikke Team Hitec Products-Birk Sport med i fjorårets utgave av det nederlandske éndagsrittet.

Men i år skal de igjen kjøre den velkjente klassikeren.

Det ble klart da arrangøren mandag presenterte de 23 lagene som skal kjøre rittet.

Dermed blir det trolig en god andel norske ryttere på start i Maastricht. Også Stine Borgli (FDJ) og Katrine Aalerud (Movistar) skal etter planen kjøre rittet, hvor de begge vil kunne ha relativt frie roller.

Rittet, som arrangeres 19. april, kjøres i den samme løypa som i fjor. Da var det Kasia Niewiadoma som vant foran hjemmehåpene Annemiek van Vleuten og Marianne Vos etter 127 kilometers sykling.

2019-sesongen ble en sportslig opptur for Hitec, som var svært nær ved å få automatisk invitasjon til alle WorldTour-rittene i år. I fjor måtte alle WorldTour-arrangørene invitere de 15 best rangerte lagene til rittene, men med innføringen av WorldTour-lag foran årets sesong ble det gjort en liten justering. Istedenfor er alle de åtte WorldTour-lagene automatisk invitert, sammen med de syv best rangerte lagene som ikke har WorldTour-status. På den avgjørende rankingen (fra andre mandag i januar) var Hitec oppe på en 15. plass av samtlige lag, men WorldTour-laget Movistar var da nede på en 18. plass.

Dermed havnet det norske laget akkurat utenfor de 15 lagene som får automatisk invitasjon til alle damenes WorldTour-ritt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse