LEVER FARLIG: Alexander Kristoff og Katjusja. Straffen for to positive dopingprøver det siste året vil komme, mener Mads Kaggestad. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Hevder Kristoffs lag blir utestengt

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 8.02.16 22:37

Del på    

TV-ekspert mener det bare er et spørsmål om når.

Tidligere proffsyklist Mads Kaggestad er sikker på at Katjusja blir utestengt etter Eduard Vorganovs positive dopingtest, melder TV 2 Sporten mandag kveld.

Laget fikk starte i Tour of Qatar, men faren for en konkurransekarantene for Alexander Kristoff og co. er på ingen måte over.

– Det kan være helt katastrofe for Kristoff jo lenger denne straffen eventuelt venter. Den kan jo i verste fall komme oppe i klassikerne, og da vil det jo ødelegge store deler av sesongen for Kristoff og laget hans, sier Kaggestad til TV-kanalen.

Risikerer 45 dager
I tillegg til at Luca Paolini ble tatt for kokainbruk under Tour de France i fjor, avla Vorganov en prøve som viste spor av det forbudte stoffet  meldonium i januar. Russerens positive test ble kjent i forrige uke.

Regelverket til organisasjonen MPCC (bevegelsen for en mer troverdig sykkelsport), som Katjusja er en del av, sier at laget har plikt til å trekke seg ut av konkurranser etter den andre positive dopingprøven på under tolv måneder.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kan samtidig også suspendere sykkellag på samme grunnlag i 15 til 45 dager. Jo lenger suspensjonen trekker ut, jo større er risikoen for at perioden uten mulighet til å konkurrere kolliderer med de store vårklassikerne.

Fordel med april
Kristoff har igjen pekt ut Milano-Sanremo 19. mars og Flandern rundt 3. april som to av vårsesongens største mål. Sykkelstjernen fra Stavanger vant førstnevnte ritt i 2014.

I fjor ble han bare slått av John Degenkolb i Sanremo. To uker seinere sikret han seg sin andre store triumf i en av klassikermonumentene med en imponerende seier i Flandern rundt.

Selv håper Kristoff at en karantene eventuelt kommer i slutten av april, da han ikke har ritt på sesongplanen. Dersom en utestengelse går ut over vårklassikerne, må han legge en helt ny plan.

– Da får jeg trene til Tour de France, sier han til TV 2.