TIL GIROEN? Dumoulin avsluttet 2017 med regnbuetrøye i Bergen. Spekulasjonene er mange om hva som venter neste år for 27-åringen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Hevder Dumoulin skal sykle Giro d’Italia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.12.17 10:22

Del på    

– Han kommer til å si ja.

(procycling.no): Feilfri kalibrering i fjellene og gnistrende tempokjøring sørget for at Tom Dumoulin ble Nederlands første Giro d’Italia-vinner noensinne i 2017.

Nå hevder La Gazzetta dello Sport at Team Sunweb-rytteren har til hensikt å forsvare sin tittel i 2018.

Forrige uke ble det kjent at den firdoble Tour de France-vinneren Chris Froome blir å finne på startstreken når Giro d’Italia ruller i gang i Israel neste år.

Skal vi tro rapportene til den italienske sportsavisen vil altså Team Sky-rytteren måtte barke sammen med tittelforsvarer Dumoulin der også.

– I januar kommer han til å si ja til giroen. Dumoulin, Froome og (Fabio) Aru kommer til å være på plass. Det er ikke kun Dumoulin, Froome og Aru, men også Miguel Angel Lopez, Louis Meintjes og Davide Formolo, skriver La Gazzetta dello Sport.

Avslører i januar

Dumoulin, som avsluttes årets sesong ved å bli verdensmester på tempo i Bergen, gjorde sitt store gjennombrudd som Grand Tour-rytter i 2016, da han lenge så ut til å kunne ta en sensasjonell sammenlagtseier i Vuelta a Espana.

Men under vekten av et enormt press fra Astana og Fabio Aru, og i mangel av klatresterke hjelpereryttere, brakk han imidlertid sammen på siste fjelletappe og endte på sjetteplass.

I 2016 lå fokus på OL, men nederlenderen fikk med seg en imponerende etappeseier i Andorra under Tour de France.

I 2017 bekreftet han alles mistanker ved å vinne Giro d’Italia foran nesene til Nairo Quintana og Vincenzo Nibali.

Derfor ser mange det som naturlig at Dumoulin endelig sikter seg inn på sammenlagtkampen i Tour de France. Særlig siden ASO har tegnet opp en lettkupert, 31 kilometer lang tempo i Baskerland mot slutten av siste uke i neste års utgave, som skal passe den temposterke etapperytteren Dumoulin som hånd i hanske.

27-åringens rittprogram blir endelig kunngjort 5. januar i forbindelse med Team Sunwebs lagpresentasjon.

Tagget med: , ,

Les også disse