GÅR FOR SEIER: Vita Heine er offensiv foran Chrono des Nation. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Heine håper på VM-revansje i Chrono des Nation

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.10.19 16:41

Del på    

Håper på det beste til tross for forkjølelse etter Yorkshire-VM.

(procycling.no): Vita Heine sykler i morgen temporittet Chrono des Nation. Det drøyt 26 kilometer lange temporittet i Les Herbier, vest i Frankrike, blir Heines siste ritt i årets sesong.

– Jeg har slitt en del med forkjølelse etter tempoen i VM. Vi kjørte to ritt i Italia helgen etter VM, og da følte jeg det hang litt igjen. Det har egentlig hengt igjen veldig lenge, og det er først nå det har begynt å slippe. 

Bergenseren er usikker på egen form og kommer rett fra høyden til det franske temporittet.

– Jeg har vært to uker i høyden nå i Sierra Nevada. Katrine (Aalerud) og jeg dro rett dit etter rittene i Italia, sier Heine. 

Hitec-syklisten ladet også opp til høyden før EM i Alkmaar, der hun var sekundet unna bronsemedaljen. Det samme gjorde hun foran VM-tempoen, ikke med samme hell den gang.

– Jeg er litt spent på i morgen. Jeg har ikke følt meg tipp topp på grunn av forkjølelsen, men jeg er frisk nå. Jeg har også litt lyst til å få revansje etter VM der det var skikkelig stang ut. Det hadde vært kult å avslutte sesongen med en god tempo. 

– Jeg har lyst til å vinne

Løypa som skal sykles i morgen er en helt flat rundløype med noen vanskelige svinger. Selv om Heine er usikker på egen form, er ambisjonene virkelig til stede foran sesongens siste ritt.

– Hva tror du at du kan få til?

– Vi har to stykker som ble nummer seks og syv i VM, så det er de beste. Jeg har lyst til å vinne, men vi får se. 

De to er Marlen Reusser (Sveits) og Leah Thomas (USA), og duoen å finne seg i å ha favorittstempelet. Reusser ble slått av Heine med 27 sekunder i Chrono Champenois i starten av september, men var altså mye bedre enn den norske jenta i VM.

Til tross for skuffelsen i VM, mener Heine at 2019-sesongen har vært vellykket.

– Jeg synes det har vært en bra sesong, spesielt med fjerdeplassen i EM. Jeg har vunnet både fellesstarter og tempo, så det har vært bra. Høydepunktene er nok seieren i Thüringen i en bakkefinish, fjerdeplassen i EM og tempoen jeg vant to uker før VM.