NUMMER SEKS: Trond Håkon Trondsen. FOTO: Kjetil Alsvik/Team Coop

Håper på samme utvikling som August Jensen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 25.04.18 10:32

Del på    

Trond Håkon Trondsen har allerede ni topp ti-plasseringer i år.

(procycling.no): Med sine ni topp ti-plasseringer i år, har Trond Håkon Trondsen (Team Coop) vært en av de mest stabile norske rytterne på kontinentalnivå.

Med en slik resultatrekke er det naturlig å trekke paralleller til August Jensen – rytteren som syklet inn til topp ti hele 33 ganger i løpet av fjorårssesongen for Team Coop og endte opp med å bli proff i Israel Cycling Academy. 

– Er du den nye August Jensen hos Team Coop?

– Hehe, du kom med den sammenligningen der, ja. Nei, det var kanskje litt det jeg håpet på – at jeg skulle ha samme utviklingen som det han hadde i fjor. Vi er litt like som typer, men ikke helt. Hvis jeg etter sesongen har like gode resultater som ham, skal jeg være veldig fornøyd. Jeg skal bare prøve å gjøre så godt jeg kan, så får vi se hvordan det blir, sier Trondsen til procycling.no.

– Det etapperittet som passer meg best

Onsdag starter Tour de Bretagne, et syvdagersritt som bør passe Trondsen veldig godt. Rittet er veldig hardt, men de lengste stigningene uteblir. Derimot er det flere korte, bratte knekkere som kommer på rekke og rad.

Det er et terreng den tidligere Sparebanken Sør-syklisten behersker godt.

– Det er nok det etapperittet i løpet av året som kanskje passer meg best, er karakteristikken 24-åringen kommer med.

I tillegg til å gå godt i korte bakker, innehar Trondsen også en farlig spurt. Det er noe han og trener Lorents Ola Aasvold har jobbet med etter overgangen til Coop, etter å ha hentet impulser fra trenerne i laget, Stein Ørn og Magnus Børresen.

– Det er det som er styrken min. Det at jeg både kan spurte når det er flatt og at jeg går godt oppover så lenge det ikke blir for langt. Jeg trives egentlig veldig godt med sånn terreng som er her.  Jeg håper å være med sammenlagt også, selv om det er mye som kan skje i et sånt ritt.

Må unngå uhell

Etappene er stort sett mellom 140 og 160 kilometer, noe som innbyr til høye hastigheter og kjør hele veien. Adrian Gjølberg, sportsdirektør i Joker Icopal, omtaler rittet som et «uforutsigbart og hardt ritt», og det krever at man må være på hele veien, smart, samt være noe heldig.

– Det kommer til å bli veldig hektisk. Toget går jo hvis man har uhell en dag, sånn som det gjorde i Loir Et Cher for min del på den tredjeetappen der, forteller Trondsen. 

Der tapte han nemlig en del tid, og mistet med det muligheten til å sikre seg en fremskutt plassering i sammendraget.

Fornøyd i nye omgivelser

Coop stiller med Øivind Lukkedal, Fredrik Ludvigsson, Jon Anders Bekken, Krister Hagen og Håkon Lunder Aalrust i tillegg til Trondsen.

Krister Hagen sesongåpnet meget bra i Kroatia og hentet hjem to seire derfra. Sørlendingen er også kapabel til å levere gode resultater i nordvest-Frankrike den kommende uken.

– Han er kjempesterk. Han er veldig god på trening også, så vi vet at han er veldig god i sånt terreng som i Kroatia. Det var en kjempeprestasjon. Han kan absolutt gjøre det veldig bra i det løpet her, sier Trondsen om sin fem år eldre lagkamerat.

– Jeg synes vi er et bra lag kollektivt. Sånn som i Normandie – vi er seks gode ryttere som kjører. Vi har flere å spille på, og man får hjelp når man trenger det. 

Bretagne markerer starten på en veldig viktig rittperiode for Trondsen. Sundvolden GP og Ringerike GP venter etter Bretagne. Der har Coop-rytteren markert seg tidligere, blant annet da han vant Ringerike GP i 2016. Deretter venter muligens NorgesCup i Sandnes, før han sannsynligvis blir å se i minst ett av de norske etapperittene Tour of Norway og Tour des Fjords.

Men først må Tour de Bretagne gjennomføres. Det er et ritt Trondsen ikke har de beste erfaringene med.

– Jeg kjørte det i fjor. Det gikk dårlig. Jeg hadde trent litt mye og vært litt småsyk før vi kom dit. Da var det tungt, og så ble det bare tyngre etter hvert. 

Det endte med at den daværende Sparebanken Sør-rytteren måtte stå av rittet før de to siste etappene. I år er derimot utgangspunktet bedre og ambisjonene høyere.

Følg med på procycling.no den neste uken for oppdateringer fra Tour de Bretagne. 

Tagget med: , ,

Les også disse