VISTE SEG FRAM: Lagkompisene hadde nettopp unnagjort touren, da Odd Christian Eiking sikret seg etappeseier under Tour de Wallonie. Tør Wanty-laget utelukke ham én gang til? (Photo by Mark Van Hecke/Getty Images)

Kun to ledige Tour de France-plasser igjen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.01.19 12:25

Del på    

Wanty-Groupe Gobert gitt plassen de har krav på.

(procycling.no): Det var vel egentlig ingen tvil, men hvis Hilaire Van der Schueren eller Odd Christian Eiking trengte å trekke et lettelses sukk, kan de gjør det nå.

I kraft av Europatour-rankingen, der Wanty-laget og Cofidis, avsluttet sesongen på de to øverste plassene, har ASO nå sendt ut sine to første wild cards.

Samtidig er de 18 WorldTour-lagene også invitert.

Det betyr at det kun gjenstår to plasser å kjempe om. Det er ventelig Vital Concept, Arkea Samsic og Team Direct Energie som kjemper om de to siste plassene.

Odd Christian Eiking ble utelatt fra det belgiske lagets Tour de France-tropp i fjor. Etter å ha sett Askøy-mannen i aksjon under Østerrike rundt og Tour de Wallonie skal Van der Schueren ha «angret såpass» at han gikk til det uvanlige skrittet å love bort en av Tour de France-billettene i 2019 til nordmannen, men om det blir fulgt opp må vi avvente til sommermånedene før vi får det endelige svaret på.

I høst har Wanty-laget forsterket seg med Lloic Vliegen og Aime de Gendt. Guillaume Van Keisbulck (som syklet Tour de France i fjor) har gått videre til CCC, mens lagets franske alibi, sammenlagtrytteren Guillaume Martin, ikke fikk vist fra sitt fulle potensial under fjorårets etapperitt.