FORNØYD: Kristoffer Halvorsen fryktet aldri at det ikke skulle gå veien for Team Sky og ny sponsor. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Halvorsen: – Veldig bra at de klarte å få en så stor sponsor

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.03.19 19:00

Del på    

Etter gode sponsornyheter, går Sky-rytteren for seier i morgendagens Nokere Koerse.

(procycling.no): Team Sky bekreftet tirsdag at INEOS overtar som hovedsponsor for Sky. Fra 1.mai blir laget hetende Team INEOS, noe som gjør at Storbritannias rikeste mann, Jim Ratcliffe, får profilert selskapet sitt på verdens største sykkellag allerede fra Tour of Yorkshire.

Lagets eneste norske rytter, Kristoffer Halvorsen, fikk i dag morges e-post hvor Sky informerte rytterne om at det hele var i boks.

ANNONSE: Se Halvorsen, Sondre Holst Enger og Vegard Stake Laengen i aksjon under Nokere Koerse på Eurosport i morgen. Få tilgang til Eurosport Player her!

Sørlendingen var naturligvis lettet, men har hatt tiltro til at ledelsen med Dave Brailsford i spissen skulle klare å ordne en ny sponsor til storlaget.

– Det er veldig bra. Alle på laget har følt at de har hatt kontroll med å få sponsor, men at de får en så stor og bra sponsor, er veldig bra. Jeg kjenner ikke veldig mye til ham (Jim Ratcliffe), men jeg har lest at han har veldig mye penger, sier Halvorsen til procycling.no.

VAR COLOMBIA-LINK: Skys fortid var ryktet til å ende i Colombia, men Storbritannias rikeste mann kom til unnsetning. FOTO: Maximiliano Blanco/Getty Images

– Jeg føler ikke at det har vært noe usikkerhet innad i laget, men det var klart at det ikke var noen positiv beskjed å få da vi satt der på treningssamling i desember, for å si det sånn. Da de begynte å lete etter sponsorer, har vi egentlig tenkt at de har hatt god kontroll.

Halvorsen poengterer at det ikke blir noen organisatoriske endringer i ledelsen av det nye Team INEOS.

– Det som har tatt tid, har vært å finne en sponsor som er ganske lik Sky, slik at det ikke blir nødvendig å gjøre de store endringene, forklarer han.

– Alt ligger til rette

Halvorsen er for øyeblikket på plass i Belgia. Der skal han kjøre Nokere Koerse onsdag og Bredene Koksijde Classic (tidligere Handzame Classic) fredag. Det er to ritt han har hevdet seg i tidligere.

I 2016 ble Doffen nummer to i Nokere Koerse bak seiersmaskinen Timothy Dupont, men foran et navn som Dylan Groenewegen. Året etter gikk han hen og vant Handzame Classic.

Halvorsen er på sedvanlig vis offensiv foran det som venter i Nokere Koerse onsdag.

– Målet er å gjøre det bedre enn i 2016. Jeg har forberedt meg bra, så alt ligger egentlig til rette, men selv om man føler seg bra, må alt klaffe.

NÆRME I 2016: Men da var Timothy Dupont akkurat for rask for Halvorsen. FOTO: Tim De Waele

ANNONSE: Du får Norges råeste sykkelpakke via Eurosport Norge og Eurosport Player. Du kan sikre seg tilgang her!

Team Sky kommer med den norske 22-åringen og Owain Doull som kapteiner til rittet. Halvorsen for spurtansvar, mens Doull etter planen skal være med om det skulle skje noe på i finalen. Briten viste god form i brosteinsåpningen der han ble nummer to i Kuurne-Brussel-Kuurne.

– Han er i god form. Vi har et sterkt lag her, men det er mange gode ryttere med her. Vi skal gjøre vårt beste.

Gode svar på trening

Rittet har som vane å ende i massespurt. Det betyr ikke at det ikke er utfordringer underveis.

– Det er et klassisk belgisk ritt. Det er litt brostein, og man vet aldri med vinden, så det kommer jo til å bli et hardt ritt. Det er de klassiske utfordringene som hører med i et belgisk ritt, forklarer Halvorsen.

Halvorsens forrige ritt var UAE Tour. Der markerte han seg på den første spurtetappen med å bli nummer fire, kun slått av Fernando Gaviria, Elia Viviani og Caleb Ewan. Siden WorldTour-rittet har kristiansanderen brukt tiden godt.

– Jeg tok det rolig de første tre dagene etter det rittet, men etter det har jeg trent ganske mye og hardt. Det har egentlig føltes veldig bra ut, sier nordmannen som mener seier er et realistisk mål før onsdagens 1.1-ritt.

ANNONSE: Nokere Koerse vises på Eurosport i morgen fra klokken 15. Få tilgang til Eurosport Player her!