Hagen tok innpå rivalene

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 9.09.19 17:47

Del på    

Nok en solid klatreprestasjon av den norske rytteren.

(procycling.no): Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) leverte nok en strålende klatreetappe i Vuelta a España og klatret i sammendraget.

Wilco Kelderman (Sunweb) passerte Hagen søndag, men fikk trøbbel tidlig i den lange avslutningsbakken på mandagens etappe. Også Nicholas Edet (Cofidis), som lå to plasser foran Hagen, ble frakjørt tidlig.

Hagen mistet etterhvert kontakt med favorittgruppen da farten ble skrudd opp der, men klarte å begrense tapet. Av rytterne som truet Lotto Soudal-rytter, var det kun Hermann Pernsteiner (Bahrain-Merida) som slo ham.

Det norske sammenlagthåpet kjempet seg til mål et snaut halvminutt bak Pernsteiner som kom i mål sammen med Valverde og Majka, og bak Hagen igjen kom både Keldermann og Edet.

Hagen tok innpå 23 sekunder på duoen. Nå er han henholdsvis seks og tretten sekunder bak Keldermann og Edet.

Valverde og Quintana tapte terreng

Blant favorittene ble det meget hardt kjør. Det var Primoz Roglic, Tadej Pogacar og Miguel Angel Lopez som skilte seg ut som de sterkeste. Etter en tøff utskillelsesprosess blant favorittene bestående av angrep fra både Pogacar og Lopez, var det disse tre som sto igjen.

De kjørte samlet til mål, mens Alejandro Valverde ble tauet av Marc Soler litt lenger bak.

Til slutt tapte verdensmesteren 23 sekunder til trioen foran.

Tyngre gikk det for Nairo Quintana. Han tapte 2:34 til de beste favorittene og ble passert i sammendraget av Rafael Majka.

Tøff kamp for å komme i brudd

Det var høyt tempo fra start for å komme med i bruddet på mandagens tøffe etappe i Vuelta a España. Flere ryttere prøvde seg, men det tok tid før et brudd ble etablert.

Først var det en kvartett bestående av QuickStep-duoen Remi Cavagna og James Knox, Mark Padun (Bahrain-Merida) og Romain Seigle (Groupama-FDJ). I første stigning fikk de derimot besøk av en større gjeng, og det ble et brudd på om lag tjue mann som etterhvert skulle gjøre opp om etappeseieren.

Jakob Fuglsang, Luis Leon Sanchez (begge Astana), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) og Tao Geoghegan Hart (Ineos) var blant rytterne som satt klarte å komme seg opp til bruddet.

Jumbo-Visma lot utbryterne få stor luke, og de hadde over åtte minutter inn i den siste 17 kilometer lange bakken.

Fuglsang tok omsider sin første Grand Tour-etappe

Det var ujevn kjøring og mye angrep inn i den siste bakken, men rytterne kom samlet inn. Da skilte de sterkeste seg ut tidlig, og etter hvert befant Jakob Fuglsang seg alene i front.

Bak ham jaget Geoghegan Hart, men Fuglsang hadde god kontroll og kjørte inn til en fin etappeseier for Astana. I sin niende treukerstour, var dette danskens første etappeseier.

Geoghegan Hart ble nummer to, drøye tjue sekunder bak. Luis Leon Sanchez ble nummer tre, mens Knox ble nummer fire.

Saken oppdateres!