I FORM: Krister Hagen imponerte voldsomt under 1HC-rittet GP Industria denne helgen. Sørlendingen klatret side om side med merittert WorldTour-proffer i tøft terreng. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

Hagen imponerte i tøft terreng: – Holdt på å spy over toppen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.03.19 10:32

Del på    

Hang seg på Thibaut Pinot.

(procycling.no): 11.-plassen til Krister Hagen fra søndagens GP Industria & Artigianato forteller ikke hele historien om en forrykende dag på sykkelen for 30-åringen fra Kristiansand.

Riwal Readynez-rytteren kjempet side om side med – i utgangspunktet – langt mer meritterte WorldTour-ryttere i det tøffe terrenget i og omkring byen Larciano.  Det 199,2 kilometer lange italienske 1.HC-rittet hadde fire avsluttende runder i kupert terreng. Her skulle hovedfeltet over Fornello-stigningen (2,7 km á 6,5 prosent). Opp til toppen av San Baronto steg det ytterligere 3,8 prosent i snitt over 7,7 kilometer, altså totalt nesten én mils klatring.

Hagen forteller til procycling.no at nest siste passering av Fornello og San Baronto var den verste.

– Da fulgte jeg Thiabut Pinot og de beste. Jeg holdt på å spy over toppen av det bratte partiet. Den siste runden var bare knallhard. Det var kjemping hele veien fram til utforkjøringen ned fra toppen. Jeg er glad for at jeg klarte å bite meg fast der etter at vi ble hentet inn, sier Riwal Readynez-rytteren.

Strålende innsats – katastrofal spurt

Hagen klarte nemlig å slite seg løs i en mindre gruppe under finalen. Opp mot San Baronto ble det så samlet igjen, og like før toppen lyktes det Maximilian Schachmann og Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli) å åpne en luke til resten.

De 17 rytterne bak så aldri den meget klatresterke duoen igjen. Schachmann og Cattaneo kjempet for øvrig også om seieren på etappen mot Prato Nevoso på dag 18 av Giro d’Italia i fjor. Som den gangen, var det tyskeren som kunne juble for seier i Larciano.

Nordmannen spurtet altså om en plass på podiet i det knalltøffe 1HC-rittet, men innrømmer at det ble totalbom på oppløpet denne gangen:

– Totalt sett er jeg fornøyd, men jeg driter meg ut i spurten og åpner altfor tidlig. Da det kommer fryktelig mange forbi meg på det siste 50 meterne. Det positive er formen og at jeg tar sjansene som byr seg. Jeg gikk for podiet mot slutten og blir litt straffet for det. Men jeg var også heldig med noen vurderinger underveis, innrømmer han.

– Dette må være noe av det bedre du har gjort i et kupert ritt av dette kaliberet?

– Det var bra det her, men de syklet ikke så fort som de gjort i Portugal. Så jeg setter andreplassen min på en kupert etappe der som en større prestasjon. Det var bra kjørt i går, men det ble ikke så bra resultat til slutt som jeg hadde håpet på. Dette var jo et HC-ritt, så om jeg kunne fått med meg en topp 5-plassering her, hadde jeg vært meget fornøyd, sier han.

Hagen får skryt av sportsdirektør

Fra det danske PCT-laget vanker imidlertid ros etter 11.-plass for Hagen og 10.-plass for svenske Lucas Eriksson.

– Vi kjørte fantastisk i dag. Vi bestemte oss for at vi ikke skulle gå i brudd fra start, og i stedet fokusere fullt og helt på finalen. Det startet å regne da vi ankom de avsluttende rundene, og det var egentlig perfekt. Målet var å få Krister Hagen med i en av utbrytergruppene, sier sportsdirektør Michael Skelde til lagets Facebook-side.

Der satt Hagen i meget godt selskap. Blant de første 20 rytterne på resultatlistene finner man Davide Villella (Astana Pro Team), Giovanni Visconti (Neri Sottoli-Selle Italia), Eduard Prades (Movistar Team), Aleksandr Riabushenko (UAE Team Emirates), Ben Hermans (Israel Cycling Academy), Richard Carapaz (Movistar Team), Gregor Mühlberger (BORA-Hansgrohe) og Rafal Majka (BORA Hansgrohe).

– Med litt mer erfaring hadde vi ikke vært langt unna podiet. Det er faktisk fett at vi kan tillate oss å være litt skuffa med to ryttere blant de 11 beste. Vi skal fintune oss litt, og så er jeg sikker på at det venter enda større resultater, avslutter Skelde.

Hagens neste oppdrag for Riwal Readynez Cycling Team er Grand Prix de Denain (24. mars), Settimana Internazionale Coppi e Bartali (27.-31. mars) og Volta Limburg (6. april).

Resten av sesongplanen til Krister Hagen denne våren finner du her!

Tagget med: , , ,

Les også disse