FORTSATT I TOPPEN: Carl Fredrik Hagen tapte én plass på den 15. etappen på grunn av teknisk trøbbel. Men formen er strålende. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Hagen hindret av teknisk trøbbel

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.09.19 19:43

Del på    

– Følte meg sterkere enn både Kelderman, Edet og Quintana.

(procycling.no): Carl Fredrik Hagen klatret side om side med Nairo Quintana opp den siste stigningen på 15. etappe i Vuelta a España.

På de siste kilometerne av Puerto del Acebo ble ikke gruppa til Quintana filmet. Og da colombianeren trillet over målstreken var det kun Hermann Pernsteiner, Wilco Keldermann og Sergio Higuita som fortsatt satt med.

Nicolas Edet (Cofidis) var 14 sekunder bak.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Til slott kom også Carl Fredrik Hagen over målstreken på den 15. etappen. Lotto Soudal-rytteren var 35 sekunder bak Quintana sin gruppe. Men det var ikke beina som ikke fungerte opp den bratte finalen.

– Jeg fikk aldri pushet det jeg var god for. Hadde teknisk trøbbel de siste fire kilometerne. Men jeg følte meg kjempebra egentlig. Måtte slippe gruppen til Quintana på siste kilometer på grunn av det tekniske. Men jeg skal kjempe videre, sier Hagen til procycling.no. 

– Det var kjedelig. Men jeg skal ta med meg det positive og ser frem mot i morgen. Topp 10 er absolutt mulig hvis jeg har bein som i dag, beretter Lotto Soudal-rytteren som nå er niendemann i sammendraget.

Seig avslutning før hviledagen

Med tidstapet falt 27-åringen ned én plass. Sunweb-kaptein Kelderman spratt forbi og er nå 29 sekunder foran nordmannen. Opp til Nicolas Edet på plass nummer syv er det 36 sekunder.

En ny kamp mellom rytterne bak topp fem vil utspille seg på den 16. etappen. Mens de siste sammendrag-etappene har vært preget av bratte bakker er det en litt annen type finale som venter på mandag.

De to førstekategoriene tidlig på etappen er riktig nok bratte, men den siste stigningen er slakere. Alto de la Cubilla fører opp til målstreken med 17,8 kilometer og 6,2 prosent i snitt.

– Det skal passe fint med beina jeg har nå. Jeg følte meg sterkere enn Både Kelderman, Edet og Quintana. Prøvde å bare kjøre smart men fikk aldri pushet de siste to kilometerne, vurderer Hagen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg skal gi alt. Jeg føler meg bra og folk begynner å bli slitne, ytrer en offensiv nordmann på jakt etter norsk sykkelhistories andre topp ti-plassering i en Grand Tour.

Kun Dag Erik Pedersen har klart det tidligere. Han tok 10. plassen i Giro d’Italia 1984.