MED HELT I TOPPEN: Krister Hagen med en ny topplassering i Volta a Portugal. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway

Hagen godt fremme i tøff bakkeavslutning

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.08.18 10:30

Del på    

Coop-rytteren fortsetter den gode kjøringen.

(procycling.no): Den syvende etappen av Volta a Portugal ble avsluttet med med en sugende bakke opp mot mål i Santa Luzia. 3,3 kilometer à 4,2 prosent, delvis på brostein, sørget for å skape solid strekk i feltet.

Daniel Celano (Caja Rural), Bruno Silva (Efapel), João Matias Vito (Vito-Feirense-BlackJack) og David Rodrigues (Radio Popular Boavista) kjempet for å holde feltet på avstand, men ble slukt inn mot den siste stigningen, etter noen siste krampetrekninger fra Celano.

W52/FC Porto sørget for et drepende tempo, for å trekke opp sammenlagtleder Raúl Alcarón, og skapte en stor utskillelse inne på de to siste kilometerne.

Inn på den siste kilometeren begynte Krister Hagen (Team Coop) å snike seg fremover i den drøyt 30 mann store gruppen og posisjonerte seg for spurten. Sørlendingen hadde en brukbar posisjon da spurten startet, men maktet ikke å akselerere fremover i gruppen. Likevel ble det en ny topplassering, med en 10. plass.

I front var det Alcarón åpnet spurten med drøyt 300 meter til mål, men spanjolen maktet ikke å holde konkurrentene bak seg. Rundt ham kom Enrique Sanz (Euskadi-Murias) og tok en klar etappeseier, foran Daniel Mestre (Efapel), mens Alcarón kjempet seg inn til tredjeplass.

Tagget med: ,

Les også disse