GA ALT: Carl Fredrik Hagen svevde høyt denne sesongen, spesielt under vueltaen der han hentet hjem en sensasjonell 8.-plass. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Hagen: – Gjelder å lese spillet mellom Jumbo-Visma, Astana og Movistar

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.09.19 19:50

Del på    

Carl Fredrik Hagen er klar til å gi gass på den siste fjelletappen av Vuelta a España.

(procycling.no): Carl Fredrik Hagen er én fjelletappe unna en historisk topp ti-plassering i Vuelta a España.

Lotto-Soudal-rytteren befinner seg på åttendeplass etter 19 etapper. Han har 2:04 opp til Wilco Kelderman, mens James Knox er 1:33 bak på en niendeplass.

Fredagens etappe ble ingen lett etappe for Norges nye sammenlagthåp. Før Movistar satte opp farten etter den store velten som tok ned blant andre Primoz Roglic, klarte Hagen akkurat å komme seg opp.

Da det ble sidevind på nytt noen mil senere, klarte drøye ti ryttere fra Movistar, Astana og Bora-Hansgrohe å kjøre fra i front.

Da prøvde Hagen støte seg opp. Det gikk nesten, men han klarte det akkurat ikke. Tadej Pogacar, som fulgte på hjulet til Hagen, kom seg opp. Heldigvis for Hagens del ble det samlet kort tid etter.

– Jeg prøvde å bridge meg opp, jeg. Sett i ettertid, så skulle jeg bare vært kald, tittet meg bak og sett at det som var igjen av feltet kom i full fart bak og hadde kontroll, men jeg bare prøvde. Jeg var kanskje litt gira, sier Hagen til procycling.no.

27-åringen er riktignok godt fornøyd med hvordan beina svarte i det lette terrenget.

– Det var slakt utfor. Jeg nærmet meg litt, men da de begynte å kjøre seks mann mot én, så var det klart at det ble litt vanskelig. Men jeg hadde ganske bra trøkk i labbene i slakt utfor der, så det var jeg fornøyd med. Problemet var et det var seks mot én, så det var lett match. 

– Skal kjøre smart og offensivt

Til slutt endte Hagen på 18.plass på etappen, på samme tid som alle sammenlagtfavorittene. Nordmannen er på offensiven etter å ha kjørt inn til en imponerende sjetteplass på torsdagens etappe. Da var det bare Roglic, Valverde, Lopez og Majka av favorittene som kjørte fra ham.

Nå er det bare én fjelletappe som gjenstår før parademarsjen i Madrid på søndag.

Det er en 189 kilometer lang etappe der det stort sett går opp og ned hele dagen. De to lengste fjellene kommer på første halvdel av etappen, mens det avsluttes med en åtte kilometer lang stigning til mål med drøye fire prosent i snitt.

– Hva tenker du om at det er så lite som skiller deg fra en historisk plassering?

– Jeg tenker egentlig ikke så veldig mye på det. Jeg bare kjører det jeg er god for i morgen, slik jeg har gjort alle de andre dagene også, så summerer vi opp til slutt. Jeg skal kjøre smart og offensivt sånn som jeg gjorde i går. Etappen er lang og det er mange høydemetere. Det er ikke de bratteste bakkene. I forhold til det vi har vært gjennom før, er det ganske slake bakker. Det gjelder å lese spillet mellom Astana, Jumbo-Visma og Movistar på best mulig måte og prøve å utnytte det til å være med når det blir kjørt hardt og la de gjøre jobben.

– Gleder du deg til å bli ferdig nå?

– Det er klart at vi har syklet i tre uker, så det skal bli deilig å komme seg til Madrid. Jeg er fortsatt hundre prosent fokusert, og vi er ikke i mål før vi er i mål. Jeg skal gi gass, og så skal jeg klare dette her.