TILBAKE I TOPPEN: Krister Hagen startet sesongen bra med fjerdeplass i Volta ao Alentejo, men siden har det ikke gått med skinner for den blide sørlendingen, og både skader og sykdom har ført til en noe amputert sesong. Foto: Team Coop

Hagen falt ned til andreplass

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 10.09.17 11:23

Del på    

– Irriterende at jeg ikke klarer å fullføre, sier nordmannen etter god laginnsats.

I likhet med den første etappen, ble den andre og avsluttende etappen i East Bohemia Tour avsluttet med en massespurt. Krister Hagen vant den første etappen, og ledet dermed sammenlagt før lørdagens etappe.

Der ble det en spurt fra en redusert gruppe, hvor Kamil Zielinski tok seieren. Polakken ble nummer to bak Hagen på åpningsetappen, og med bonussekundene for etappeseieren, gikk han forbi Coop-rytteren.

Hagen selv endte nede på en tiendeplass på etappen, og falt dermed ned til en andreplass i sammendraget, fire sekunder bak Zielinski. Underveis på etappen var nordmannen aktiv på de innlagte spurtene, og tok tre bonussekunder på den siste spurten.

– Da så det ganske lyst ut, da ledet jeg med en god margin. Men jeg kjente det i den siste bakken, det kostet krefter. Inn til mål kjørte laget et ganske bra opptrekk, vi ble litt slukt den siste kilometeren, men det stod egentlig ikke på det. Jeg hadde bare ikke kreftene på slutten, sier Hagen til procycling.no.

– Sett i ettertid var det ikke det lureste (å gå etter mellomspurtene), og så vant han som ble nummer to på fredag også. Det hadde kanskje ikke gått uansett. Vi gjorde et ærlig forsøk, og jeg fikk god hjelp fra laget. Det er irriterende at jeg ikke klarer å fullføre, men andreplass er bra det. Det viktigste er at jeg vant på fredag, at jeg fikk en seier.

Satser for fullt videre

Selv om Hagen er klar på at han gleder seg over fredagens seier, vet han også at det var en god sjanse for en sammenlagtseier som glapp.

– Det er litt kjedelig, jeg skal innrømme det. Jeg har en andreplass fra Volta ao Alentejo tidligere (i 2016), da var det på samme sekund som vinneren (Enric Mas, nå Quick-Step-rytter, vant etter å ha sikret seg et avgjørende bonussekund på siste etappe). Det er et bra resultat, men nå er ikke East Bohemia det største rittet vi kjører. Det var en grei deltagelse, og det hadde absolutt hjulpet med en sammenlagtseier. Jeg får bare glede meg over en god helg, og at jeg tok min første UCI-seier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NUMMER TO FØR: Krister Hagen og Enric Mas kjempet en hard kamp i Volta ao Alentejo, hvor mannen til høyre til sist kom best ut. Foto: Team Coop

Sørlendingen fylte 28 år i januar, men Coop-syklisten har fremdeles et håp om å følge etter lagkameraten August Jensen i proffenes rekker.

– Satser for fullt til neste år. Jeg tar ett år av gangen, jeg er jo ganske gammel. Jeg går all in, det har jeg gjort de siste årene også. Jeg har en fremdeles en proffdrøm, jeg har ikke gitt opp. Jeg begynner å bli gammel, men når en er i form og er frisk, så er det jo gøy å sykle.

Hagen fortsetter også neste år i Team Coop, hvor han har syklet siden 2015. Med Jensen på vei til Israel Academy, håper han på et Coop-lag som skal vise enda mer kollektiv styrke neste sesong. Før den starter, er det fire UCI-ritt igjen for sesongen. I motsetning til de andre norske lagene kjører ikke Coop lagtempoen i VM, men tar heller med seg et knippe av høstklassikerne.

Fem nordmenn topp ti på etappen

Til tross for tiendeplassen, var det hele fire norske ryttere som plasserte seg over Krister Hagen på etappen. Best av dem var Team Sparebanken Sørs Trond-Håkon Trondsen, som endte på en tredjeplass. Lagkameratene Kristian Aasvold og Ludvik Aspelund Holstad ble henholdsvis nummer fem og seks, mens Ken-Levi Eikeland (Team FixIT.no) ble nummer åtte.

– Ludvik Aspelund Holstad dro til litt etter 500 meter til mål. Dagens vinner tok hjulet hans og jeg bak han igjen. Deretter kom det en brå sving hvor vinneren skar til siden og tok den banen jeg tenkte å spurte i. Dermed måtte jeg bremse opp og forsøke meg på motsatt side, sier Trondsen til lagets hjemmeside.

Trondsen ble med det resultat den neste beste nordmannen i sammendraget, og endte helt oppe på en fjerdeplass. Sparebanken Sør vant også lagkonkurransen og ungdomskonkurransen med Kristian Aasvold (16. plass).

Også Øivind Lukkedal ble topp ti i sammendraget. Coop-syklisten sikret seg bonussekunder underveis, og endte på en syvendeplass, mens Ken-Levi Eikeland ble beste Team FixIT.no-rytter med sin ellevteplass.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse