FÅR FRIHET: Amund Grøndahl Jansen kan infiltrere en mindre gruppe, men skal i utgangspunktet ikke jobbe der framme. Grøndahl Jansen sier at den begrensningen ikke vil gjelde hvis han føler han kjemper om medalje. Foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no

Grøndahl Jansen klarte ikke stoppe Lotto-Soudal

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.08.19 17:23

Del på    

Dobbelt Lotto da den norske mesteren kjempet om seieren i Danmark.

(procycling.no): Amund Grøndahl Jansen var blant de syv første over toppen og skulle kjempe om seieren i Silkeborg. Dessverre for den norske mesteren satt Lotto-Soudal der med to mann – Tiesj Benoot og Gerben Thijssen.

Det utnyttet de til det fulle og sendte Benoot av gårde med en drøy kilometer igjen. Han fikk gå og holdt hele veien inn til mål. Bak var Gerben Thijssen den raskeste, og dermed ble det dobbeltseier til Lotto-Soudal.

Amund Grøndahl Jansen trillet inn på sjetteplass. Det betyr at han er godt med i sammendraget før morgendagens tempoetappe i femdagersrittet.

Tredjeplass på etappen gikk til Amaury Capiot (Sport Vlaanderen – Baloise), mens kommende Uno-X-rytter, Niklas Larsen (ColoQuick), ble nummer fire.

 – Det var en veldig god finale for meg. Etappen passet meg veldig bra, men det er aldri lett å vinne. Lotto-Soudal hadde to ryttere foran og spilte det veldig bra. Da Tiesj angrep, var de andre raske med å se på meg, sier Jumbo-Visma-rytteren i en pressemelding fra laget. 

Han forteller at han måtte ta en sjanse i spurten, men at det ikke lyktes denne gangen.

– For å i det hele tatt ha en sjanse på å vinne og ikke tape unødvendig tid, kjørte jeg bare på. På grunn av dette måtte jeg starte spurten min tidlig. Med sterk motvind gikk det dessverre ikke. Alt i alt er følelsen god, og jeg gleder meg til de neste etappene. 

Anders Skaarseth (Uno-X) var svært nærme å henge med de beste over toppen på den siste bakken. Han hadde nesten hjulet til Amund Grøndahl Jansen, men maktet ikke å følge. Han klarte heller ikke å svare da Mads Wurtz Schmidt kjørte forbi ham og opp til fronten.

Dahl topp ti: – Viser at jeg er en av de raskeste

I feltet fire sekunder bak ble sikret Herman Dahl en sterk tiendeplass etter å ha blitt slått av kun Tim Merlier og Bryan Coquard i spurten.

– Jeg hadde ikke helt beina til å følge de første. Det var sterke folk som var foran der, sier Dahl til procycling.no etter målgang.

Da sørlendingen ikke klarte å følge de sterkeste opp bakken, ble fokus flyttet mot spurten om åttendeplassen. Der synes Dahl han gjør en god jobb.

– Jeg føler jeg viser er blant de raskeste. Det var kun Coquard og Merlier som slo meg. Jeg vet ikke hvor mange muligheter det blir for spurt før siste dagen. Jeg får i hvert fall en sen start på tempoen i morgen, men det blir nok hardt å holde sammenlagtplasseringen, ler Joker Fuel of Norway-rytteren.

Joker Fuel of Norway-gjengen er tålelig fornøyd med gjennomføringen av første etappe, selv om de gjerne skulle hatt en rytter i den fremste gruppa som kom fire sekunder foran feltet i mål.

– Vi var gira på å komme i brudd. Alle sammen skulle prøve utenom meg. Vi fikk Vangstad av gårde, det virket som om de sparte litt foran i bruddet også ble de tatt igjen ganske tidlig. Det var et litt merkelig ritt. Optimalt skulle vi hatt en i gruppa som gikk på finalerunden, men det er kun beina som bestemmer da.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Offensive nordmenn

De norske lagene viste seg godt frem på den første etappen av PostNord Danmark rundt onsdag. Andreas Vangstad (Joker Fuel of Norway) kom seg med i et syvmannsbrudd etter omtrent to mils kjøring og sikret seg bonussekunder underveis.

Med fire mil igjen ble nordmannen som siste utbryter hentet av feltet etter tøff kjøring over et grusparti. Like etterpå initierte Torstein Træen (Uno-X Development Team) et nytt brudd. Der fikk han besøk av lagkamerat Jonas Abrahamsen, Waoo-rytteren Andreas Huldgaard og Elmar Reinders (Roompot-Charles).

Kvartetten ble kjørt inn opp bakken på den første av tre avsluttende runder i Silkeborg.

Andre gang opp den 900 meter lange bakken klinket Mikkel Bjerg (Hagens Berman – Axeon) til. Det holdt i ganske nøyaktig én runde. Med 3.5 kilometer igjen til mål ble han kjørt inn da Israel Cycling Academy kjørte på opp bakken.

Saken oppdateres!