GÅR FOR MEDALJE: Susanne Andersen har ambisjoner før EM-fellesstarten i Alkmaar. Foto: Simon Zetlitz Nessler

– Godt forberedt for det som kommer

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.08.19 11:46

Del på    

Susanne Andersen håper på medalje under EM i Alkmaar.

(procycling.no): Susanne Andersen er spydspissen på det norske damelandslaget bestående av fire ryttere som tar fatt på 115 kilometere rundt om i EM-vertsbyen Alkmaar i Nederland.

Løypa er lik den de ulike aldersbestemte klassene har kjørt tidligere i mesterskapet. Dermed blir det omtrent et 115 kilometer langt kriteriumsritt som venter Andersen, Emilie Moberg, Julie Solvang og Birgitte Ravndal.

– Vi har jo egentlig håp om medalje. Løypa passer meg bra, men også de andre jentene. Det er en veldig spennende løype. Det har vært en del problemer med krasj og sånt, så jeg tror man må være på vakt hele tiden. Spesielt nå som vinden er så sterk, så blir det viktig å holde seg fremme hele veien, sier Susanne Andersen til procycling.no før start på EM-rittet lørdag.

I Alkmaar blåser det mye. Det kan få innvirkning på lørdagens ritt.

– Det ser ut som vinden kanskje spiller en større rolle enn forventet, med tanke på at det er så mye hus og trær langs løypa, men jeg tror at vinden i kombinasjon med at det er veldig mye svinger i løypa, gjør at det kommer til å skille seg mer enn jeg trodde fra før. 

– EM har vært et stort mål

I de andre klassene som har kjørt løypen, har det vært svært ukontrollert kjøring med mye støting og hektiske tilstander i feltet. Andersen er usikker på hvorvidt Nederland kommer til å ønske å samle det for en spurt, eller om de vil være med å animere rittet ved å angripe.

– Nederland har to veldig gode kort i spurten, men det er ofte sånn at de andre jentene også har lyst til å ta sin sjanse, men jeg tipper de først og fremst kommer til å ta ansvar i vinden for å gjøre feltet mindre. Italia kan også være interessert i å holde det kontrollert. De pleier å kjøre ganske passivt i mesterskap. Jeg tror løypa er sånn at man må kjøre litt mer offensivt enn det man ellers ville gjort.

I London forrige helg syklet Sunweb-rytteren meget sterkt. Hun vant tre av fire innlagte spurter underveis og vant dermed spurtkonkurransen. Inn mot mål gjorde hun et opptrekk for Coryn Rivera som endte på tredjeplass, før Andersen ble involvert i en velt. Det har ikke preget henne inn mot mesterskapet i Alkmaar.

– Jeg føler meg veldig bra. Jeg hadde en god treningsperiode i juli hvor jeg startet litt opp igjen på nytt. Jeg fikk trent ordentlig, også har jeg kjørt en del nederlandske kriteriumsritt i det siste, så jeg føler meg egentlig godt forberedt for det som kommer nå. EM har vært et stort mål for meg hele sesongen.

Damenes ritt kan du følge fra klokken 13:20 på Eurosport Player.