MÅ BRYTE: Thibaut Pinot ble innlagt på sykehus til observasjon etter den 20. etappen i Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images.

Giro-profil til sykehus

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 27.05.18 14:55

Del på    

Kjempet seg til mål, men mistet podieplass på den 20.etappen.

(procycling.no): Thibaut Pinot tilbragte natt til søndag innlagt på sykehus, hvor han har lå under observasjon grunnet feber og dehydrering. Franskmannen lå som tredjemann sammenlagt før den 20. etappen – en tøff, 217 kilometer lang affære i Alpene – men var en slagen mann etter målgang.

Groupama-FDJ-rytteren ankom målstreken ved Cervinia 45 minutter etter de fremste og starter ikke den siste Giro d’Italia-etappen søndag.

Pinot ble distansert fra Chris Froome og de øvrige favorittene på Col de Saint-Pantaléon der Astana mønstret i front av feltet og satte et drepende tempo.  Lagkameratene Steve Morabito, Sebastien Reichenbach og Jeremy Roy kom sin kaptein til unnsetning, men ved toppen av fjellet var Pinot allerede tolv minutter etter den rosa trøyen.

Lagkamerat William Bonnet la lørdag ut en støtteerklæring på sosiale medier.

– Ingen av dine lagkamerater angrer på hva de ofret og anstrengelsene de gjorde i forsøk på å nå våre målsetninger. Eventyret vi hadde sammen er mer verdt enn en plass på podiet, skrev Bonnet.

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse