Prøv Procycling Pluss idag

SEIGEST: Tao Geoghegan Hart var den som holdt spurten best på den første etappen av Tour of the Alps. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Geoghegan Hart tok sin første proffseier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.04.19 15:36

Del på    

VIDEO: Spurtet inn til seier i Tour of the Alps.

(procycling.no): Tao Geoghegan Hart grep sjansen i finalen på den første etappen av Tour of the Alps. Med 15 kilometer til mål angrep Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) på etappens siste klatring og fikk følge av Team Sky-rytteren og hans lagkamerat Pavel Sivakov, samt Rafal Majka (BORA-hansgrohe).

Kvartetten ble kjørt inn i en utforkjøring med seks kilometer til mål, og da det flatet ut satte Sivakov tempoet i front og ledet ut Geoghegan Hart. Briten innledet spurten på det smale oppløpet i Kufstein, men fikk tøff kamp av Alex Aranburu (Caja Rural). Spanjolen kjempet febrilsk for å komme foran, men 24-åringen var foran og kunne strekke hendene i været og juble for sin første seier som profesjonell rytter.

Samtidig tar han også ledelsen i det italienske rittet, som går over fem etapper.

Se avslutningen på etappen i denne videoen fra Eurosport Norge!

ANNONSE: Tour of the Alps følger du på Eurosport. Få tilgang til Eurosport Player her!

Slik gikk det til:

Maximilian Kuen (Team Vorarlberg Santic), Patrick Gamper (Tirol KTM), Matthias Krizek (Team Felbermayr – Simplon Wels) og Emil Dima (Giotti Victoria) gikk tidlig av gårde i brudd og fikk rundt fem minutter, men var aldri noen trussel. Feltet, anført av Astana, skrellet avstanden ned etter hvert og halvveis på etappen hadde de under tre minutter.

Krizek var den som holdt lengst unna og gikk løs fra sine bruddkamerater drøyt 30 kilometer fra mål. Opp Hinterhiersee, etappens siste, ordentlige bakke, var han kjørt inn og Vincenzo Nibali ladet kanonen. Italieneren fløy av gårde og Sivakov, Geoghegan Hart og Majka hev seg etter.

De fire fikk raskt en ledelse på rundt 20 sekunder og samarbeidet godt, men et sultent Astana ville ikke la et bud på etappeseieren glippe. Kazaksthanerne kjørte det de var gode for, og inn mot en kort bakke med seks kilometer til mål var de hakk i hel og fikk los over toppen.

Etter utforkjøringen ned mot Kufstein angrep Rafal Majka igjen, men polakken ble tauet inn rundt kilometeren før mål. Astana og Team Sky tok kontrollen inn i Kufsteins gater og etter hvert gikk Geoghegan Hart til og ingen maktet å komme forbi.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Saken oppdateres!

Tagget med: , ,

Les også disse