Cycling: 100th Tour of Italy 2017 / Stage 5 Arrival / Fernando GAVIRIA (COL) Celebration / Sam BENNETT (IRL)/ Andre GREIPEL (GER) Purple Points Jersey/ Perada - Messina (159km) / Giro / © Tim De Waele

Gaviria raskest i Messina etter pinlig feiretabbe – se video!

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.05.17 17:08

Del på    

Bahrain-rytter feiret en runde for tidlig – Gaviria dro nytte av nydelig opptrekk.

(procycling.no): Etter at Giro d’Italia i går besøkte vulkanen Etna, var det i dag klart for en lettere etappe langs kysten på Sicilia. Målgang var i Vincenzo Nibalis fødested, Messina.

I den nordøstlige byen endte det som ventet i en spurt. Det ventet en lokal runde som skulle by på enkelte utfordringer for spurttogene, men lagenes opptrekkere var obs på eventuelle angrep etter Lukas Pöstlbergers overraskende seier på den første etappen.

Det prøvde derimot Luka Pibernic (Bahrain-Merida) seg på. Han angrep før feltet passerte målstreken for første av to ganger på etappen. Da han kjørte over det han trodde var mål, strakk han hendene i været og jublet over etappeseier.

Han skjønte fort at han hadde gjort en tabbe, da feltet dundret videre mot massespurt seks kilometer senere.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Her var det en kjempekamp mellom opptrekkstogene, og spesielt Bora-hansgrohe og Quick-Step Floors var toneangivende.

I spurten var Fernando Gaviria raskest, og tok dermed sin andre etappeseier i årets Giro d’Italia. Han vant foran Jakub Mareczko og Sam Bennett.

Mannen i den lilla poengtrøyen, André Greipel tok fjerdeplassen. Caleb Ewan maktet ikke å leve opp til forventningene på dagens etappe heller, og klarte ikke å blande seg i toppen.

Poengtrøyen fikk ikke Greipel beholde etter dagens etappe. Den unge colombianeren klatret med dagens seier forbi Greipel, og tok over trøyen. Dermed sitter Quick-Step med rosa ledertrøye og hvit ungdomstrøye med Bob Jungels, samt at Gaviria leder poengkonkurransen.

Ufarlig utbryterduo

Starten på etappen gikk litt lenger inni landet, i byen Pedara. Rytterne fulgte et kupert terreng nordover, før de kom ned til kysten ved turistperlen Taormina. Derfra gikk det paddeflatt langs kysten til målbyen.

Tidlig på etappen gikk det et ufarlig brudd. Utbryterne besto i dag av CCC-rytteren Maciej Paterski og russeren Evgeny Shalunov (Gazprom).

Dagens eneste klatrepoeng ble delt ut etter 38 kilometer. Der var det russiske alibiet i bruddet førstemann over og hentet to poeng.

Det ble aldri helt den store luken for duoen i front. Spurtlagene enset en klar spurtsjanse i dag, og ønsket spesielt å samle det ettersom de neste dagers avslutninger kan by på noen utfordringer for rytterne med de raskeste muskelfibrene. Derfor ble aldri avstanden større enn fire minutter.

I Taormina ventet en innlagt spurt som Maciej Paterski vant. I feltet var det også litt aktivitet over spurtprisen, der Gaviria hentet poeng foran Jasper Stuyven. Prosedyren gjentok seg ved dagens andre og siste spurt fire mil før mål på den 160 kilometer lange etappen.

(artikkelen fortsetter under)

NB: I procycling.nos podkast «Musette» diskuterer vi denne uken starten på Giro d’Italia og de kommende etappene i Corsa Rosa.

Klassisk feiretabbe

Feltet ble tauet av Orica-Scott, Quick-Step Floors og Lotto-Soudal, lagene til de tre desidert største favorittene. Ved to mil igjen var avstanden sunket til under minuttet, og alt lå til rette for at det ufarlige bruddet snart skulle bli spist opp.

Etter hvert som man nærmet seg den avsluttende runden, beveget også sammenlagtlagene seg frem, og flere tog satte seg foran i feltet.

Med en drøy mil var det over for Paterski og Shalunov, og finalekampen var for alvor i gang.

Seks kilometer før mål passerte rytterne målstreken for første gang. Luka Pibernic fra Bahrain-Merida angrep, og kjørte full guffe frem til streken. Da han kjørte over mål, noen få meter foran feltet, strakk han hendene i været, og jublet for det han trodde var seier.

Han kunne nyte seiersrusen noen få sekunder, før hverdagens edruelige virkelighet innhentet ham, og han måtte innse at karrierens største seier ikke var tilfelle likevel.

Spurttogene tok som ventet over, og det var en voldsom kamp om å være først gjennom den store rundkjøringen før det drøyt kilometer lange oppløpet.

I spurten var Gavira den raskeste, og vant foran Mareczko og Bennett. Det var ingen endringer i sammendraget på dagens etappe.

Tagget med: ,

Les også disse