SKAL KJØRE SAMMEN: Elise Marie Olsen og Emilie Moberg skal begge kjøre for Drops neste sesong. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Fra samme gate i Halden: I 2020 skal disse to kjøre sammen for Drops

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.10.19 17:27

Del på    

Emilie Moberg får med seg ti år yngre Elise Marie Olsen til det britiske laget.

OSLO (procycling.no): Etter at det i sommer ble kjent at Team Virtu skulle bli lagt ned, har Emilie Moberg måttet lete etter et nytt lag. Flere lag var oppe for vurdering, og til slutt falt hun ned på britiske Drops.

Men hun blir ikke den eneste norske rytteren i laget. Elise Marie Olsen (Halden CK) syklet forrige uke fellesstarten i junior-VM for Norge og i sitt første år som senior skal også hun få muligheten til å sykle for Drops.

– Vi er faktisk fra samme gate, Danseberget. Det er rundt 500 meter fra der foreldrene mine bor til der Elise bor, sier Emilie Moberg til procycling.no om den ti år yngre haldenseren. 

– Det startet med at jeg begynte å snakke om vi hadde to veldig gode juniorer (Olsen og Silje Mathisen, som skal sykle for Hitec neste sesong) i klubben min hjemme da vi begynte å prate i sommer. Jeg sa at det hadde vært skikkelig kult om jeg kunne fått med meg én av dem for utviklingen. Bob Varney, som er sportsdirektør, er opptatt av å ha en litt yngre gruppe og en litt mer eldre, nei, erfaren gruppe, sier 28 år gamle/unge Moberg med en trillende latter.

– Jeg nevnte Elise da, og han begynte å se på resultatene hennes. Hun kjørte jo blant annet Rás na mBan i Irland og kjørte veldig bra der. Da ble det til at det kunne bli en mulighet og hun kjørte igjen bra i junior-VM. Etter det fikk jeg en melding hvor han sa at «ja, vi tar Elise også».

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Olsen: – Veldig takknemlig for denne muligheten

procycling.no møter de to like utenfor Odeon kino på Storo i Oslo, og Olsen legger ikke skjul på at hun ser frem til å få muligheten i et UCI-lag allerede i sin første sesong som senior.

– Jeg er veldig takknemlig for å få denne muligheten. Jeg tror det blir mye lettere å ha det første året som senior også, enn om jeg skulle syklet alene i en klubb. Jeg får muligheten til å kjøre flere utenlandske ritt, og det er godt å ha med seg i fremtiden, sier hun.

Også Moberg gleder seg over å kunne ha en annen haldenser med på laget.

– Det blir skikkelig kult. Jeg vet hvor mye det betød for meg å få kontrakt som førsteårssenior. Overgangen fra junior til senior er veldig tøff som jente, ettersom man ikke har de stegene som guttene har. Det er rett fra klubbritt på 80 kilometer til å sykle mot Marianne Vos og Annemiek van Vleuten. Det er en tøff overgang og det hjelper mye å være på et lag og kjøre med mer erfarne ryttere.

VANT POENGTRØYA: Hjemmehåpet Emilie Moberg vant poengtrøya i årets Ladies Tour of Norway. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Valgte egne sjanser fremfor bedre lønn

Moberg fikk selv kontrakt med Hitec i sin første sesong som senior og har i flere år vært blant Norges beste syklister på kvinnesiden. Etter åtte år i Hitec, gikk hun til Team Virtu foran 2018-sesongen. Der har det blitt begrenset med egne sjanser, og hun håper at det kan bli mer av det når hun nå skal kjøre for Drops.

– Det er litt derfor jeg velger det også. De har ikke hatt en spurter frem til nå. Jeg har kjørt mye hjelperytter i det siste og trives med det, men jeg vil gjerne ha litt flere sjanser selv også. I hvert fall når du er spurter er det gøy å kunne få egne sjanser i avslutningene innimellom. Jeg har i hvert fall blitt lovet en slik rolle i dette laget, så det fristet veldig.

Hun bekrefter også at hun prioriterte Drops fordi det ville bli flere egne muligheter der, fremfor å gå til et amerikansk lag hvor de økonomiske betingelsene hadde vært bedre.

– Ett av de amerikanske lagene jeg snakket med helt til nå var litt på at jeg burde være mye i USA. Å være fire måneder i USA fristet ikke så mye og de kjørte veldig få ritt i Europa på våren. Skal jeg være i USA i hele mars liksom? De fristet med mye annet, men valget falt på Drops. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Istedenfor kan hun se frem til et rittprogram med blant annet flere av de belgiske klassikerne, Festival Elsy Jacobs, Women’s Tour, Tour of California og Ladies Tour of Norway, hvor Moberg håper at både hun og Olsen kan få en plass på laget.

– Jeg har lyst til å vinne ritt igjen. Vi har jo også et godt opplegg med landslaget, så vi kan få en del ritt der også. Jeg tror det skal bli en god miks neste år, sier Moberg.

SYKLET INN TIL BRONSE I NM: Halden CK, med Emilie Moberg, Elise Marie Olsen og Ann Helen Olsen tok bronsen under lagtempoen i NM tidligere i år. Foto: Magnus Drivenes/procycling.no

Olsen sikter høyt: Vil bli verdensmester

For Olsen er det ikke seirer som står øverst på ønskelista, men heller det å lære mye i hennes første år som senior.

– Jeg tror jeg har veldig mye å lære. Det er annerledes å kjøre senior. Det er andre rutiner og der tror jeg Emilie kan lære meg mye. Jeg ser veldig frem til å lære og få en bedre sykkelutvikling, sier Olsen.

– Du er mye lenger fremme enn da jeg var 18 år, så det skal nok gå bra, skyter Moberg inn. 

Med et mål om å bli verdensmester, har også Olsen noe å strekke seg etter.

– Det er noe jeg har lyst til å jobbe målrettet og hardt mot, så får vi se om det lykkes eller ikke.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse