BRA MED: Ingvild Gåskjenn ble nummer seks i spurten. Foto: Per Erik R. Mæhlum/Norges Cykleforbund

Gåskjenn spurtet inn til sjetteplass i U23-EM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.08.19 14:24

Del på    

Nytt godt resultat for 21-åringen.

(procycling.no): Det ble en spurt om gullet på damenes U23-fellesstart i EM. Der var Ingvild Gåskjenn den norske rytteren som fremdeles var med i kampen om gullet etter åtte runder i Alkmaars gater.

Hitec-rytteren er ikke spesifikt kjent for sine spurtegenskaper, men årets norgemester i gateritt var i en god posisjon i det som til slutt ble et ganske så redusert felt inn mot mål.

I selve spurten hadde hun ikke mulighet til å gjøre noe med den store favoritten, Letizia Paternoster. Italieneren tok seieren ganske greit foran polske Marta Lach, med Hitec-rytter Lonneke Uneken (Nederland) på tredjeplass.

Gåskjenn kom inn like bak til en fin sjetteplass, i det som må sies å være en løype som var langt fra skreddersydd for hennes kvaliteter.

– Det var ingen perfekt løype for meg på papiret, så jeg er veldig fornøyd med dagen. Det var et veldig hardt og hektisk ritt, sier Gåskjenn til procycling.no og skryter av laginnsatsen.

Tørrere veier enn for juniorene

Siden juniorrittet tidligere på dagen hadde det heldigvis tørket ganske godt opp, men det var fremdeles glatt i enkelte svinger, noe som kom frem da TV-bildene begynte med tre runder igjen og man fikk se flere velt de første minuttene.

Etter fem av åtte runder var fremdeles hovedfeltet relativt stort hovedfelt, med de norske rytterne godt med.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På den sjette runden kom Elizabeth Holden seg løs fra feltet. Briten kjørte først sammen med Karlijn Swinkels, men nederlenderen hadde ikke kreftene til å følge. Holden ble kjørt inn like før rundepasseringen, men da kun av seks ryttere som hadde kjørt seg løs over brosteinspartiet Munnikenweg.

Frankrike tok kontroll

Dermed bestod tetgrupp av syv ryttere: Holden og Pfeiffer Georgi (begge Storbritannia), Nina Buijsman (Nederland), Marta Lach (Polen), Elena Pirrone (Italia), Gladys Verhulst (Frankrike) og Maja Perinovic (Kroatia).

Da rytterne nærmet seg brosteinspartiet igjen, angrep Georgi. Ingen av de andre seks fulgte etter, og ble raskt spist inn av hovedfeltet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ut på den siste runden à 11,5 kilometer var dermed Georgi alene i front, tolv sekunder foran feltet, hvor Norge fremdeles hadde Ingvild Gåskjenn, Amalie Lutro og Pernille Feldmann. De to sistnevnte jobbet godt for Gåskjenn, og Lutro hang også med hele veien til mål, mens Feldmann slapp feltet over brosteinspartiet.

I feltet tok Frankrike full kommando med hele laget og hentet raskt inn Georgi. Dermed ble det en spurt om gullet.