NUMMER TRE: Ingvild Gåskjenn kjørte sterkt i Frankrike. Her fra Ladies Tour of Norway i 2017. Foto: LC/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Gåskjenn på tredjeplass i Kreiz Breizh

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.08.19 17:02

Del på    

God norsk kjøring i fransk etapperitt.

Etter en lang dag i brudd, ble Stine Borgli hentet inn like før slutt på den første etappen i Kreiz Breizh Elites.

Bak i feltet var Teniel Campbell (World Cycling Center) den sterkeste mot slutten og krysset målstreken tre sekunder foran Anna Henderson (Brother UK-Tifosi P/B Onform).

Tre sekunder bak Henderson igjen ble det en kamp om tredjeplassen, hvor Ingvild Gåskjenn (Hitec Products-Birk Sport) spurtet raskest og krysset målstreken som nummer tre.

Borgli i brudd

Stine Borgli kom seg i bruddet på den første etappen i Kreiz Breizh Elites sammen med Alice Sharpe (World Cycling Center) og Frédérique Larose-Gingras (Macogep Tornatech Specialized P/P Mazda).

Borgli viste seg som den beste av de tre oppover og var først over de to av de kategoriserte stigningene underveis på etappen. Dermed leder hun klatrekonkurransen etter den første av to etapper.

Rittet er Borglis første siden hun signerte for FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope tidligere i sommer og sammen med de to andre bruddrytterne hadde de på det meste drøyt to minutter ned til feltet. Med to lokale runder igjen, 13 kilometer, var avstanden kjørt ned til 25 sekunder, men bak satt FDJ og holdt farten nede i feltet.

Dermed hadde ledelsen økt til 38 sekunder da trioen i front krysset målstreken i Belle-Isle-en-Terre ut på den siste runden.

På de siste kilometerne ble det støtet fra feltet, noe som gjorde at Borglis gruppe ble hentet inn. Inn mot mål ble hun dermed ikke overraskende kjørt fra av ryttere med friskere bein og endte på en 16. plass, 15 sekunder bak vinneren.

Tagget med: , ,

Les også disse