Prøv Procycling Pluss idag

UT AV SLAG: En frustrert André Greipel føler han har mistet instinktene sine. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Jeg har mistet instinktene fullstendig

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.08.17 11:20

Del på    

Tøff periode for André Greipel.

(procycling.no): Onsdagens massespurt i BinckBank Tour var symptomatisk for André Greipels prestasjoner den siste tiden.

I Ardooie klarte den meget rutinerte spurteren ikke bedre enn 13.plass, trass i en god posisjon inn på oppløpet.

Greipel hadde en frustrerende og seiersløs reise gjennom Tour de France og vanskelighetene ser ut til å fortsette for 35-åringen.

– Som dere kan se har laget fortsatt tro på meg. Men jeg har mistet alle instinkter for å gjøre de riktige avgjørelsene, sier Lotto Soudal-rytteren til den belgiske avisen Het Nieuwsblad etter den tredje etappen som ble vunnet av Bora-hansgrohes Peter Sagan.

– Jeg satt i fjerde posisjon med 400 meter igjen, og på slutten kunne jeg ikke spurte en gang. Jeg har fullstendig mistet instinktene mine på sykkelen.

Greipel var ikke del av massespurten på etappe fire torsdag og endte nesten to minutter bak frontgruppa.

– Dette er ikke min beste tid om syklist. Men hva kan jeg gjøre med det?

Tyskeren Greipel åpnet 2017-sesongen med fine seiere i Volta ao Algarve og Paris-Nice. I Giro d’Italia holdt han sin formidable Grand Tour-statistikk ved like. Helt siden 2008 har Greipel vunnet minst en etappe i hver eneste Grand Tour han har startet.

Den utrolig rekken endte dog i årets Tour de France, hvor en sykdomspreget oppladningen gjorde sitt for å sette han tilbake.

– Det er frustrerende. For oss, og spesielt for han. Det fungerer bare ikke. André må selv skru på bryteren, sier Herman Frison, sportsdirektør hos Lotto Soudal, om sin tyske spurter som også har kontrakt med det belgiske laget i 2018.

Etter BinckBank Tour står Hamburg Cyclassic på programmet til Greipel som vant det tyske WorldTour-rittet i 2015. Videre skal veteranen sykle Tour of Britain, før en eventuell deltakelse for Tyskland under VM i Bergen.

Tagget med: ,

Les også disse