(Photo by Vincent Kalut-Pool/Getty Images)

Fuglsang: – Vi gjorde en stor tabbe

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.04.19 21:28

Del på    

Rotet bort en sikker topp to-plassering, men klarte akkurat å redde pallplassen.

(procycling.no): Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe så tilsynelatende ut til å ha full kontroll på kampen om seieren, men duoen rotet det til for seg selv på de siste kilometerne.

Alaphilippe var den antatt raskeste spurteren av de to, og da Fuglsang ikke klarte å støte fra franskmannen, bidro han ikke med føringer de siste fire-fem kilometerne. 

Det fant ikke franskmannen seg i, og i et seigt motvindsstrekk opp mot oppløpet, tapte duoen masse tid.

Bakfra kom først Michal Kwiatkowski, før Mathieu van der Poel kjørte seg opp og suste forbi.

Jakob Fuglsang berget podieplassen med skrekken, og var ikke nådig etter rittet.

– Med fem kilometer igjen trodde jeg ikke at de ville komme tilbake. Informasjonen jeg fikk på radioen var at Michal Kwiatkowski og de gutta var for langt bak, og da var ordrene fra laget at de ikke ville at jeg skulle dra lenger, så jeg sa: «OK, men dere må holde meg oppdatert med avstanden», forklarte Fuglsang på pressekonferansen etter rittet ifølge Cycling Weekly.

– Plutselig tettet Kwiatkowski luken, og han kjører på videre, og jeg ser så noe skygge bak oss, så jeg snur meg og ser de andre komme.

Fuglsang kom seg forbi Alaphilippe, men ble forbikjørt av Van der Poel og Simon Clarke. Dermed karret han seg til en tredjeplass, men det kunne fort vært bedre. 

– Jeg er fornøyd med at jeg fortsatt klarte tredjeplassen, men jeg tror fortsatt vi gjorde en stor tabbe og at det var feil å risikere det fordi det egentlig var en trygg topp to, og å gamble det var litt risikabelt.

Clarke: – Vanskelig å ha oversikt

Simon Clarke var naturligvis svært fornøyd med at de begynte å lure på hverandre foran, og han ble nærmest dratt til målstreken av kjempekreftene til Van der Poel.

Han beskriver at det er hektisk å ha kontroll på avstander og hvem som er foran i finalen i et sånt ritt.

– Det er vanskelig å få tydelig informasjon fordi noen må se det på TV, så må de si det på radioen til de i bilen, som igjen må si det til oss. 

– Når situasjonen endrer seg så fort som i finalen der, er det vanskelig å vite tidsavstandene. Da var mine sportsdirektører faktisk ganske smarte siden de bare ga meg navnene på de foran. I hodet mitt huket jeg av dem en etter en etterhvert som vi kjørte forbi, og på den måten visste jeg at vi kjempet om seieren.

Det ble en hektisk avslutning for EF-laget. De hadde Michael Woods med i angrepet til Fuglsang, Alaphilippe, Trentin og Kwiatkowski, men kanadieren fikk det tøft og ble droppet derfra. Da satt de med fire ryttere i feltet bak, og Simon Clarke kom seg etterhvert av gårde sammen med Bauke Mollema. 

De ble etterhvert hentet av Van der Poel-gruppen, og resten er historie.

– Mot slutten var det en følelsesmessig berg og dalbane for oss, og jeg kan ikke se for meg hvordan det var på TV, men jeg nok gå tilbake og se finalen på nytt, sier Clarke.