STERK RETUR: Taylor Phinney var tilbake i trening i februar, men har måtte vente lenge med delta i konkurranse igjen etter en alvorlig skade. Her er han avbildet under USA Pro Challenge i fjor. Foto: Chris Graythen / Afp / NTB scanpix

Fryktet karriereslutt, kjempet om seier i comeback

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 4.08.15 10:07

Del på    

Taylor Phinney imponerte stort etter skademarerittet.

Det tok 14 måneder for BMC-profilen Taylor Phinney å komme seg tilbake på start. Men da han først returnerte til proffenes rekker i ritt, gjorde amerikaneren det såpass sterkt at han bare var få meter fra å vinne.

Phinney ledet til og med et stykke ut på oppløpet av den 212,5 kilometer lange åpningsetappen i Tour of Utah. Han passerte mål som tredjemann.

– Jeg spurtet ikke spesielt godt. Jeg hadde en liten luke på vei ut av den siste svingen og ga full gass. Jeg var nok litt nervøs, beskriver 25-åringen i en pressemelding fra BMC.

United Healthcares Kiel Reijnen sprintet seg forbi til seier på etappen, mens Cannondale-Garmins Alex Howes tok andreplassen.

Måtte tenke seg om
Phinney kvestet det venstre beinet da han krasjet på fellesstarten under det amerikanske mesterskapet i fjor. Leggbeinet og kneet fikk såpass hard medfart at både BMC-rytteren selv, og deler av apparatet rundt ham, tvilte på om han noen gang kunne komme tilbake som toppsyklist.

(artikkelen fortsetter under bildet)

ARR: Taylor Phinney brakk leggbeinet og ødel kneet under det mariksnake mestersapet i fjor. Først nå er han i gang med proffsykling igjen. Foto: Chris Graythen / Afp / NTB scanpix

ARR: Taylor Phinney brakk leggbeinet og ødela kneet under det amerikanske mesterskapet i fjor. Først nå er han i gang med proffsykling igjen. Foto: Chris Graythen / Afp / NTB scanpix

– Det går alltid opp og ned når en prøver å komme tilbake fra skade, og jeg har helt klart tenkt noen ganger at jeg aldri ville sykle ritt igjen. Jeg er egentlig litt glad for at jeg tenkte på det,  sier Phinney ifølge Cyclingnews.

– At jeg som 24-åring måtte vurdere sjansen for at jeg ikke kunne sykle igjen, har satt ting litt i perspektiv. Det fikk meg til å innse hvor heldige vi er som er som kan være her, sykle ritt og være i god form. Jeg er så glad for å være tilbake.

Fant ekstra motivasjon
På en kald og regnvåt Tour of Utah-dag feide BMC-rytteren all tidligere tvil til side med den sterke innsatsen. Dette til tross for at været bidro til at han egentlig ikke følte seg i bra slag.

Da Phinney fikk høre fra sportsdirektør Jackson Stewart at utbruddet han satt hadde et bra forsprang på feltet, ble den dobbelte amerikanske tempomesteren inspirert til å finne fram ekstra krefter.

– Jackson fortalte meg om luka og jeg tenkte at spurtlagene jobbet veldig hardt. Med tanke på det våte været og den lille stigningen på runden, kunne det være en god anledning til å gå for seier. Jeg så noen ryttere angripe rett før vi kom inn i byen og fulgte etter noen av dem. Jeg ble litt oppglødd, innrømmer Phinney.