Froome slo tilbake på Monte Zoncolan

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 19.05.18 17:25

Del på    

Holdt unna for Yates på etappe 14.

(procycling.no): Kampen om etappeseieren på Monte Zoncolan skulle stå mellom Giro d’Italias største profil og sterkeste formrytter, da Chris Froome (Team Sky) ble jaktet av Simon Yates (Mitchelton-Scott) på de siste kilometerne i den stupbratte monsterstigningen.

Til slutt var det Froome som gikk seirende ut av den helbritiske duellen, og fikk en sårt tiltrengt opptur i årets Giro. Yates krysset målstreken seks sekunder etter og økte ledelsen i sammendraget til sine nærmeste konkurrenter.

En innbitt Froome startet etappen som tolvtemann sammenlagt etter en skuffende innledning på rittet. Den regjerende Vuelta- og Tour de France-mesteren ble trygt ledsaget av lagkamerat Wout Poels oppover fjellsiden, og angrep fire kilometer fra toppen.

Yates angrep en kilometer senere og hadde stor fremdrift på slutten, men klarte ikke å tette luken til sin britiske rival.

– Det er en svært, svært spesiell følelse å vinne på toppen av fjellet i dag. En kjempe god følelse, særlig etter den tøffe starten på dette rittet. Laget støttet meg utrolig bra de siste to ukene, derfor betyr denne seieren mye, sier Froome etter etappen.

– Da fire kilometer gjensto merket jeg at mange var helt på grensen, derfor var det øyeblikket jeg måtte gå. Wout (Poels) gjorde en stor jobb og gjorde det veldig hardt frem til det punktet. Helt inn lå Simon rett bak meg. Lettelsen var stor de siste 100 meterne da jeg forsto at jeg vant etappen, legger Team Sky-rytteren til.

Drøye 20 sekunder etter Froome kom Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) inn på tredjeplass, like foran Miguel Angel Lopez (Astana). Tittelforsvarer Tom Dumoulin kjørte et jevnt tempo opp stigningen og endte på femteplass. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) ble nummer seks.

Dumoulin krysset målstreken 37 sekunder etter Froome og ligger nå 1.24 bak den rosa trøyen. Pozzovivo klatret opp til tredjeplass sammenlagt, mens Pinot falt utenfor podiet til fjerdeplass. Froome gjorde et kraftig byks på sammenlagtlisten, fra tolvte til femte, men er hele 3.10 bak den rosa ledertrøyen til Yates.

Tagget med: ,

Les også disse