KLAR TIL Å HJELPE: Egan Bernal er forberedt på å hjelpe Chris Froome i neste års Tour de France, sier Froome selv. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Froome sier Bernal er klar til å hjelpe ham i Tour de France

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.10.19 17:57

Del på    

Ineos-rytteren er likevel klar på at han må være den sterkeste.

(procycling.no): I morgen offentliggjøres Tour de France-ruten for 2020-utgaven av Tour de France. Når Grand Depart tar sted i Nice, vil Ineos mest sannsynlig starte med de tre siste vinnerne av rittet.

Egan Bernal og Geraint Thomas briljerte i Chris Froomes fravær og sikret det britiske storlaget dobbeltseier i sammendraget.

Neste år er en motivert Froome tilbake, og han er på jakt etter sin femte gule trøye i samlingen. 

I et intervju med France Television, gjengitt av cyclingnews.com, snakker Froome om samarbeidet med den meget talentfulle 22-åringen fra Colombia.

Briten blir spurt om Bernal er forberedt på å hjelpe ham kommende juli.

– Han har sagt han er det. Jeg må være den sterkeste. Hvis han er den sterkeste, blir jeg glad for å se ham vinne, for det er sånn sykling er – den sterkeste rytteren vinneren, sier 34-åringen. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mer motivert etter krasjen

Etter den stygge krasjen på rekognoseringen av tempoetappen av Criterium du Dauphiné tilbragte Ineos-rytteren tre uker på sykehus med mangfoldige bruddskader. Nå er derimot den kenyanskfødte stjernen tilbake på sykkelen og klar for å trene seg opp til det som venter neste sommer.

Han forteller at han har ingen planer om å gi seg med første.

– Alle sier til meg at jeg burde gi meg på topp, men jeg elsker sykling og vil fortsette. Hvis jeg ikke kan vinne, vil jeg hjelpe andre som kan vinne. Jeg har vunnet fire Tourer, men jeg mangler minst én til.

Froome bedyrer også at skaden bare har gjort ham mer sulten og motivert.

– En femte Tour-seier ville vært stort i seg selv, men å gå for en femte seier etter det som nesten var en karriereavsluttende krasj… Det ville vært enda større. Det var mange mennesker som sa etter velten at ‘han er ferdig. Han vil aldri vinne en ny Tour’. De bare tenner meg. 

PS: Tour de France-presentasjonen kan du følge på Eurosport klokken 11.30 tirsdag.