TILBAKE I MANESJEN: Chris Froome starter søndag i UAE Tour. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Froome: – Føles som første dag tilbake på skolen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.02.20 21:41

Del på    

Åtte måneder etter skrekkvelten er briten tilbake igjen i konkurranse.

(procycling.no): Det var mens han var ute på en gjennomkjøring av tempoløypa på den fjerde etappen i Critérium du Dauphine at det gikk galt for Chris Froome. Briten mistet kontrollen på sykkelen og smalt inn en vegg. Skadene var omfattende og inkluderte blant annet brudd i lårbein og albue, samt flere ribbein.

Siden har Froome jobbet for å komme tilbake på et høyt nivå, og søndag er han igjen på startstreken i et ritt når UAE Tour starter i Dubai. 

– Etter krasjen i juni har jeg vært borte fra ritt i åtte måneder, og dette føles som den første dagen tilbake på skolen igjen, sier Froome til blant andre Cyclingnews.com i forkant av comebacket.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Kommer definitivt ikke til å vinne

Briten har en imponerende merittliste, som blant annet inneholder fire Tour de France-seirer, men seiersambisjonene er lagt vekk foran UAE Tour.

– Jeg er veldig glad for å være her, og jeg håper at jeg er på et godt nok nivå til å komme meg gjennom rittet. Jeg vil åpenbart ikke vinne, men jeg ser frem til å konkurrere igjen, sier 34-åringen.

Selv vedgår han at det har vært en del tøffe øyeblikk i prosessen med å komme tilbake etter skaden, men at han i det hele tatt er på start i UAE Tour ser han på som et tegn på at prosessen har gått så bra som han kunne håpe.

– Jeg er superglad for å ha fått denne andre sjansen til å komme tilbake til feltet. Jeg ønsker bare å komme meg gjennom denne uka så bra som mulig. Jeg kommer definitivt ikke til å vinne denne uka, men jeg må starte et sted. Dette virket som et bra ritt å starte med, sier han. 

Skulle det gå bedre enn ventet på de første etappene, vil Froome kunne få en god test på hvordan kroppen ligger an på både den tredje og den femte etappen, begge etapper hvor det er målgang på Jebel Hafeet (10,8 kilometer à 6,8 prosent).

– Bare å kjøre bånn gass og se hvordan det blir

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ikke helt i balanse enda

Fremdeles er ikke kroppen helt hundre prosent slik den var før sommerens krasj. Froome forteller at han er litt svakere i høyre del av kroppen, hvor han hadde beinbruddet.

– Når jeg trår så er det det definitivt ikke 50 prosent på hver side. Den venstre sida jobber hardere enn den høyre. Rehabiliteringen har havnet i baksete for øyeblikket. Nå er fokuset på å være tilbake på sykkelen og tilbringe tid på sykkelsetet. Jeg har fremdeles noen økter hver uke med rehabilitering, og jeg prøver å jobbe med den ubalansen jeg har. Jeg gjør det meste jeg kan, hver dag og hver uke, sier Froome. 

Mens han trolig vil det ta det ganske rolig i UAE Tour, stiller Ineos med et mannskap som nok kan få ganske frie tøyler. Andrey Amador sykler sitt første ritt for laget etter overgangen, mens den 19 år gamle spanjolen Carlos Rodriguez får sin debut for laget. Det britiske laget stiller også med Edward Dunbar som en rytter som kan kjøre inn et godt sammenlagtresultat.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse