FREILE: Astanas spanjol tok seieren på den første etappen av Tour de Romandie. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Fraile vant heseblesende avslutning i Romandie

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 25.04.18 17:34

Del på    

Mye angrep og ny bærer av ledertrøyen på Tour de Romandies andre dag.

(procycling.no): Tour de Romandies første fellesstartetappe var en kupert etappe hvor det ble hardt kjør og flere angrep mot slutten.

Over siste kategoriserte stigning lå Marco Minnaard (Wanty Groupe Goubert) og Alexis Gougeard (AG2R) i tet. De var godt kjørende, men i en liten kneik, satte Astana opp et forrykende tempo. Ned mot mål ble først Minnaard hentet, før Gougeard ble spist opp av den svært reduserte feltet med snaue tre kilometer igjen.

Da var det allerede fullt av angrep blant favorittene. Geraint Thomas (Sky), Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe), Rui Costa (UAE) og Dan Martin (UAE)var blant dem som prøvde seg, men det var ingen som lyktes med å få skikkelig luke før David Gaudu fikk en luke med 1.5 kilometer igjen til mål.

I den lille kneiken opp til mål spurtet Sonny Colbrelli og Omar Fraile side om side og hentet Gaudu med få hundre meter igjen. Astana-rytteren var raskere enn italieneren på slutten, og kunne dermed juble for en flott WorldTour-seier.

Colbrelli tok andreplassen, mens tidligere verdensmester Rui Costa tok den siste plassen på podiet.

Michael Matthews, som vant prologen i går, mistet kontakt med feltet i de tøffe stigningene underveis på etappen, og mistet ledertrøyen. Den gikk da til Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo). Han fører an foran Rohan Dennis (BMC) og Geraint Thomas.

Klatretrøyen er foreløpig på skuldrene til Odd Christian Eikings lagkamerat, Minnaard. Eiking trillet til mål som nummer 111, drøyt 18 minutter bak Fraile.

Tagget med: ,

Les også disse