Beste norske: Trond Håkon Trondsen, Team Coop. Foto: Kjetil Alsvik.

Fotofinish-drama uten norske innslag

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.04.18 16:46

Del på    

Tett spurtbatalje åpnet Tour du Loir-et-Cher.

(procycling.no): Etter en forrykende massespurt i Fougère stakk Leonardo Bonifazio (AVC Aix-en-Provence) av med heder og ære på åpningsetappen av Tour du Loir-et-Cher onsdag. Italieneren ble dømt en knepen vinner foran Johim Ariesen (Metec-TKH p/b Mantel) etter fotofinish.

Bonifazio ble dermed den første lederen av rittets 57. utgave.

Dylan Maldonado (AVC Aix-en-Provence) spurtet inn til tredjeplass, foran Alfdan De Decker (Lotto Soudal U23) i en hektisk finale der et brudd ble hentet kort tid før mål og ingen av de norske spurterne endte opp med topplasseringer.

Syver Wærsted (Uno-X Norwegian Development Team) har allerede åpnet seierskontoen denne sesongen, men krasjet like før halvkjørt etappe onsdag og komme ikke blant de ti beste i Fougère.

Team Coop var synlig i front av feltet mot slutten av etappen, uten at verken Trond Håkon Trondsen eller Joakim Kjemhus bokførte seg med plasseringer høyt på listen.

Ifølge Direct Velo ble Trondsen beste norske på en 21.plass, men Jonas Abrahamsen (Uno-x Norwegian Development Team) suste inn til en 31.plass.

Slik gikk det til

Det franske rittets åpningsetappe dro av sted fra Blois i strålende sol, etter en verdig minnesmarkering for den avdøde Veranda’s Willems-Crelan-rytteren, Michael Goolaerts, som falt om under søndagens Paris-Roubaix.

Etter en halvtimes støtecup skulle tre ryttere klare å rive seg løs fra hovedfeltet. En trio bestående av Nicolas Prodhoome (Chambéry Cyclisme Formation), Thomas Moses (JLT-Condor) og Sean Lake (Bennelong-SwissWellness) fikk på det meste 4:30 minutter og tilbrakte store deler av etappen i front.

Etter å ha fordelt poeng på bakketopper og innlagte spurter, inntok de tre de lokale rundene i målbyen Fougère først. Med 30 kilometer igjen hadde de bare en ledelse på skarve 45 sekunder.

Ut på siste runde var Prodhoome innhentet, mens Moses og Lake holdt stand i front. Med avstanden rundt ett minutt og ti kilometer igjen til mål, tok Team Coop kommando i feltet i håp om å samle det for sine raske menn.

Sekundene tikket dermed jevnt og trutt i hovedfeltets favør og med tre kilometer igjen var alt duket for en massespurt.

Tagget med: , , ,

Les også disse