Prøv Procycling Pluss idag

SLUTT: Ole Forfang fikk god hjelp av lagkameratene da han vant Tour de Normandie tidligere i år. Nå legger 24-åringen opp. FOTO: Joker Fuel of Norway

Forfang legger opp: – Sitter igjen med gode erfaringer og opplevelser

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 25.09.19 08:00

Del på    

Har syklet sitt siste ritt som elitesyklist etter fem år på kontinentalnivå.

(procycling.no): Etter fem innholdsrike år på kontinentalnivå, har Ole Forfang nå tatt avgjørelsen om å legge opp. Mandagens prokermesse Memorial Fred de Bruyne ble Joker Fuel of Norway-syklistens siste ritt som aktiv eliterytter. 

– Det er mitt eget valg. Sånn sett kan jeg ikke si så mye på det. Det er jo greit, sier Forfang til procycling.no.

– Hva ligger bak?

– Det er det at jeg ser at det skal en del til for å bli proff, og da kommer det til et tidspunkt hvor jeg må bestemme om jeg vil fortsette eller ikke. Og da tok jeg den beslutningen nå. Det er jo den samme grunnen som de fleste andre har, bare at det kom for meg nå. 

Forfang startet sykkelkarrieren i SK Rye som barne- og ungdomsrytter og utviklet seg der ut juniorklassen. Da tok han bronse på NM-fellesstarten i Grimstad og markerte seg som en meget solid temporytter.

I Firenze syklet Oslo-syklisten inn til sjetteplass på tempoen i junior-VM.

Deretter bar det til Lillehammer CK som førsteårssenior før han tilbragte ett år i Ringeriks-Kraft. Siden 2016 har Forfang vært en del av Joker-systemet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Forhåpentligvis lært mye som jeg kan ta med meg videre

Denne våren tok 24-åringen sine første seirer under Tour de Normandie. Der vant han solo på den fjerde etappen, tok over ledertrøya og holdt den ut rittet. Like etterpå imponerte Forfang også stort med meget offensiv kjøring og sjetteplass i det knalltøffe proffrittet Volta Limburg.

Den kjøresterke Joker-rytteren har også ved flere anledninger vist seg som en lojal og dyktig hjelperytter og vært en viktig del av suksessen Joker Fuel of Norway har hatt de siste årene.

– Hva sitter du igjen med?

– Masse gode opplevelser, i hvert fall. Det er det viktigste. Mange gode erfaringer og opplevelser er det jeg selv setter høyest. Jeg har fått vært med i VM, vunnet noen ritt og forhåpentligvis lært mye om å jobbe hardt og sånne ting som jeg kan ta med meg videre. 

VISTE SEG FRAM: Her jubler Ole Forfang for etappeseier i Normandie. Til slutt vant han også rittet sammenlagt. FOTO: Joker Fuel of Norway.

Trekker frem Halvorsens VM-seier som høydepunkt

Denne sesongen har også Ole Forfang i tospann med Henrik Evensen laget den populære podkasten Førstevifta. I podkasten har duoen skildret livet som toppidrettsutøvere på et av Norges beste lag, tatt opp dagsaktuelle emner og diskusjoner og tatt med lytterne på innsiden av Joker Fuel of Norway rundt omkring i Europa på sykkelritt.

I podkastens nyeste episode snakker Forfang mer om avgjørelsen han nå har tatt.

Der forteller han blant annet om hva han anser som det kuleste han har opplevd i sin karriere. En lagprestasjon i Midtøsten er det Forfang trekker frem da:

– VM i Qatar er jo det jeg dro frem i Førstevifta som mitt kuleste sykkeløyeblikk, og det er av mange årsaker. Det var et helt år som ledet opp til det rittet, også klarte vi å vinne der. Det var veldig gøy. 

Forfang er også fornøyd med at nettopp mandagens kermesseritt ble hans siste. I konkurranse med blant andre Oliver Naesen (Ag2r) og flere andre proffer, ble 16 mil forsert med hele 49 kilometer i timen i snitt.

– Det var en kul måte å avslutte karrieren på. Høy fart og offensiv kjøring på kermesse i Belgia er akkurat sånn jeg liker. I tillegg fikk vi et bra resultat med Herman (Dahl) på tredjeplass. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!