SLUTT: Ole Forfang fikk god hjelp av lagkameratene da han vant Tour de Normandie tidligere i år. Nå legger 24-åringen opp. FOTO: Joker Fuel of Norway

Forfang fortsatte finformen: – Fornøyd

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 6.04.19 17:24

Del på    

Imponerte med offensiv kjøring og toppresultat i Volta Limburg Classic.

(procycling.no): Ole Forfang og Øivind Lukkedal var begge offensive da Joker Fuel of Norway kjørte proffrittet Volta Limburg Classic.

Først satt Lukkedal i et seksmannsbrudd, og da det ble kjørt inn, befant Forfang seg i et firemannsbrudd, mens Lukkedal var igjen i et sterkt redusert hovedfelt.

Da Forfangs firemannsgruppe ble kjørt inn, så Tour de Normandie-vinneren sitt snitt til å gå solo. Med drøye 40 kilometer igjen, lå Skøyen-mannen alene i front drøyt tjue sekunder foran feltet. 

Han fikk etter hvert besøk av fire andre ryttere, blant andre Alexander Kamp (Riwal Readynez). De holdt sammen en stund, før feltet kom opp i en bakke. På toppen av stigningen, formet det seg en ny gruppe, der Forfang akkurat ikke klarte å følge.

Der satt Justin Jules, Patrick Müller og Ben Hermans. Roompot hadde brukt alle sine krefter på å hente Forfang-gruppen, og maktet ikke å holde den nye trioen i sjakk da de gikk. 

I feltet som besto av rundt 30 ryttere, satt Joker Fuel of Norway fortsatt med Forfang og Lukkedal. Da trioen i front hadde opparbeidet seg en luke på et snaut halvminutt, prøvde Forfang å gå etter på nytt.

Da ble han nøytralisert av Jules’ lagkamerater i Wallonie-Bruxelles.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fotofinish

De tre i front holdt stand til mål, og der åpnet Jules spurten. Det så ut som at franskmannen hadde kontroll, men på de siste 50 meterne av brosteinsstigningen opp til mål, kom den unge sveitseren Müller svært tett på. Det måtte fotofinish til for å finne dem, men det var umulig å skille de to ut fra TV-kameraet på målstreken.

Etter ti minutters studie av målfotoet, ble til slutt Vital Concepts Müller kåret til vinneren. 

Hermans ble nummer tre, mens Quentin Pacher og Rasmus Guldhammer ble fire og fem etter å ha angrepet fra feltet på den siste milen.

Forfang angrep på den siste kilometeren, og kom i mål først av de som satt i feltet på en sterk sjetteplass. 

– Følte meg egentlig veldig bra

Forfang var meget fornøyd med egen form og kjøring etter sjetteplassen.

– Jeg følte meg egentlig veldig bra. Etter to timer med støtecup, tenkte jeg: Hva er greia? Hvorfor går det ikke hardt i støtecupen? Så så jeg ned på computeren og så at vi hadde hatt to timer med 330 i normalisert watt, sier Forfang til procycling.no etter rittet for å gi et bilde på hvor pigg han følte seg.

– Jeg vil si at jeg er i rimelig god form, også har jeg litt selvtilliten nå. Jeg vet at jeg kan gjøre det bra. Når jeg ser de som er prokonti her, tenker jeg at det er ingen av dem som kjører fra meg. Det er det ikke snakk om.

Trioen som holdt inn, angrep akkurat i det 24-åringen ble kjørt inn av hovedfeltet i en bakke. Dermed hadde han ikke sjanse til å følge det avgjørende støtet. 

– Da var det bare å ligge i feltet, også angrep jeg på den siste runden. Det ble en mindre gruppe, også støtet jeg fra dem og ble først av de som var i feltet.

Selv om vinnerbruddet glapp, er ikke Joker Fuel of Norway-rytteren misfornøyd av den grunn.

– Jeg tenkte ikke så mye over det. Jeg var så fokusert på å komme så høyt oppe på resultatlisten som mulig.

– En sjetteplass i Volta Limburg – jeg har ikke resultatene til å si at jeg er misfornøyd med det. Jeg er fornøyd. Jeg håpet på topp ti før jeg startet, så jeg er fornøyd med det, forklarer Forfang.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse