Prøv Procycling Pluss idag

HARDHAUS: Julius Johansen krasjet i en følgebil under GP Herning, og endte opp med å kjøre hodet inn i bakruta på bilen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Følgebil bremset – dansk verdensmester stupte inn i bakruta

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.04.18 08:11

Del på    

Tross blodtap fullførte han og stilte han på start dagen etter.

(procycling.no): Du husker kanskje lysluggen Julius Johansen, 17-åringen som syklet solo inn til verdensmestertittelen i Bergens gater, i fjor høst.

Dansken ble etter triumfen plukket opp av Team ColoQuick. Den nå 18 år gamle mannen deltok i helga under GP Herning, og det forløp ikke helt uten dramatikk.

Han opplevde nemlig at sjåføren i en følgebil hugg i bremsene mens han lå rett bak den i bilkøen, og endte opp med å knuse bakruta på bilen med hodet først.

– Det har egentlig gått superbra. Jeg valgte å stille opp til tempo i Næstved dagen etter, selv om jeg hadde mistet en del blod og ikke hadde fått sove og spist som jeg burde, forteller Johansen til dansk TV 2 Sport.

Fullførte ritt begge dager

Han ble til slutt nummer seks på tempoen, som Martin Toft Madsen vant.

Hardhausen Johansen fullførte faktisk også GP Herning, på tross av at han kuttet opp store deler i høyresiden etter det ublide møtet med følgebilen.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer, men plutselig hugger bilene jeg ligger på hjul av i bremsene, slik at jeg styrter inn igjennom bakruta. Heldigivis er jeg OK, og det skjedde heller ikke noe med sykkelen. Jeg fortsatte og kom meg greit igjennom i dag, oppsummerte han etter løpet overfor dansk TV 2 Sport.

Tagget med: , , ,

Les også disse