Prøv Procycling Pluss idag

PÅ OFFENSIVEN: Yoann Offredo hadde ikke konkurrert siden Algarve rundt og bega seg rett ut i brudd sammen med Otto Vergaerde Mattia Viel David Boucher og Axel Journiaux under Nokere Koerse i forrige uke. Under GP Denain endte rittet, og høyst sannsynlig vårsesongen hans, med et brutalt velt på et brosteinsparti fire mil fra mål. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Fløyet til sykehus med nedsatt taleevne og bevegelighet etter skrekkvelt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.03.19 10:52

Del på    

Nå er heldigvis Yoann Offredo på bedringens vei.

(procycling.no): Sektoren ved Route Marquette, 43 kilometer unna målgang under Grand Prix de Denain, utviklet seg til et mareritt for Wanty Gobert.

Yoann Offredo kjørte inn i bakhjulet til lagkompisen foran seg og ble sendt i brosteinen med full kraft.

Støtet mot overkroppen gjorde at han lå bevisstløs igjen på bakken i en kort periode, og man fryktet nok det verste for 32-åringen som også tidligere har vært involvert i spektakulære velt. En video som sirkulerer på Twitter viser hvordan franskmannen med en gang ble lagt på båre og fløyet vekk med luftambulanse.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

En pressemelding fra Wanty-Goubert påpeker heldigvis at Offredo aldri har vært i livsfare, og at han nå er på bedringens vei.

Slet med å bevege lemmene

Det står samtidig at da han først ble undersøkt av medisinsk personell ved Universitetssykehuset i Lille, så fryktet man full tetraplegia. Det betyr nedsatt bevegelighet i armer og bein på grunn av ryggmargsskade.

Slik var de siste kilometerne av søndagens 1.HC-ritt. Video fra Eurosport:

Heldigvis står det ikke så galt fatt med den tapre franskmannen.

– CT og MR-undersøkelsene viste ikke noe unormalt. Traumet på ryggmargen skapte et midlertidig tetraplegia og taleevnen var også redusert i etterkant av velten. Yoann blir nå bare bedre og bedre, uttaler laglege Jelle Van Nieuwenhuyze.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRUDD OG VELT: Går hånd i hånd for Yoann Offredo. Her tar han time out med Bram Tankink under Kuurne-Brussel-Kuurne i fjor. (Photo by Tim de Waele/Corbis via Getty Images)

Offredo selv er glad for alle lykkeønskninger han har fått i etterkant.

– Jeg ønsker å takke alle for støtten som hjelper meg igjennom denne vanskelige tiden, sier Offredo som ble holdt igjen på sykehuset for observasjon mandag kveld.

Offensiv og spektakulær

Offredo var tilbake i konkurranse under Nokere Koerse etter å ha slitt med ettervirkningene fra et virus han pådro seg under Algarve rundt. Naturligvis gikk han rett i brudd på belgisk jord!

Dette er hans andre sesong hos Wanty etter å ha syklet for Groupama-FDJ i ti år før den tid.

Oppigjennom har offensiv sykling vært hans varemerke. Dessverre har det også medført noen alvorlige velt.

Mange husker nok velten hans fra Paris-Roubaix i 2013. Offredo kikket seg bakover etter følgebilen, og ble ikke oppmerksom på et skilt midt i veien før det hele var for sent.

Han traff skiltet og stupte over styret, og tok dels imot for fallet med ansiktet først. Utrolig nok slapp han unna med et par brukne fingre, skrubbsår og støtskader.

– Han hadde nettopp bedt om å få bytte sykkel og før jeg rakk å kjøre opp til ham, fikk han ikke med seg at feltet delte seg på hver sin side av en trafikkøy. Han kjørte rett på skiltet uten å bremse først. Han slo kinnet, kneet og ribbeina og sto av der og da, uttalte Marc Madiot etterpå.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse