VANT ETAPPE: Men det var Marco Haller som hentet hjem sammenlagtseieren under Bay Crits. FOTO: Lotto Soudal via Twtter/Con Chronis

Ewan tok sin andre seier i Lotto-drakt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.01.19 09:57

Del på    

24-åringen har åpnet det nye året med et smell.

(procycling.no): Roger Kluge og Caleb Ewan hadde et godt samarbeid innenfor Mitchelton-Scott, og det ser ikke ut til å ha blitt noe dårligere i belgisk drakt.

Som på onsdag var 24-åringen nemlig utilnærmelig på oppløpet, da «Bay Crits» gjorde unna den hittil tredje etappen av årets utgave.

Kluge ledet spurterne ut på oppløpet, der Heinrich Haussler gikk for et trademark «kangaroo jump». Det var likevel ikke verre enn at Ewan maktet å svare på akselerasjonen og noterte sin andre triumf for Lotto-Soudal.

Haussler kom til slutt på tredjeplass, mens «hjemmefavoritten» Brenton Jones (fra Lexus of Blackburn som også sponser kriteriumsserien) ble nummer to.

Haller avgjorde med bruddseier

Marco Haller (Katusha-Alpecin) er tilbake etter langt skadefravær i 2018, og tok fjerdeplassen på etappen natt til torsdag. Dermed tok han også med seg sammenlagtseieren fra Bay Crits. Østerrikeren vant åpningsetappen i Geelong.

– Jeg er lettet fordi dette var harde ritt. Det har vært en fantastisk uke og en flott måte å starte det nye året på, uttalte Haller ifølge cyclingnews.com.

Ewan har lagt en frustrerende sesong bak seg ettersom han ble utelatt fra Tour de France fordi han ikke ville undertegne en ny avtale med Mitchelton-Scott.

– Det ergrer meg at jeg ikke var i posisjon under åpningen, det ødela sammenlagtsjansene for min del. Men jeg er selvsagt fornøyd med at jeg kunne slå tilbake og vinne de siste to etappene, uttalte Ewan i et intervju vist på Twitter-kontoen til Lotto-Soudal etter rittet.

PS: Ewan sammenlagtmuligheter ble ødelagt på dag én av gaterittserien. Han gjorde et pit stop fordi setepinnen falt ned, kun for å bli informert av rittkomissæren om at mekaniske problemer ikke medførte at man kunne stå over en runde. Dermed var Ewan plutselig en runde bak feltet, at på til maktet Marco Haller å slite seg løs og vinne den etappen fra bruddet han satt i.