VANT IGJEN: Caleb Ewan tok sin andre seier i årets Giro d'Italia. Nå reiser han hjem. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Ewan vant igjen i Giro d’Italia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 22.05.19 17:32

Del på    

VIDEO: Timet spurten perfekt på oppløpet i Novi Ligure.

(procycling.no): Den ellevte etappen av Giro d’Italia ble ikke uventet en ny massespurt. 221 flate kilometer sto for tur, og inne på de to siste kilometerne ble dagens ufarlige brudd kjørt inn.

Oppløpet i Novi Ligure var hele tre kilometer med slak stigning, og det viste seg å være lurt å komme litt bakfra inn på de siste halvannen kilometerne.

Den taktiske utfordringen med slak motbakke og motvind på de siste tre kilometerne var det Lotto Soudal-rytter Caleb Ewan som mestret best.

Han gikk fra hjulet til Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) og hadde få problemer med å akselerere fra tyskeren i den lilla poengtrøya. Arnaud Demaré (Groupama-FDJ) var på vei forbi australieren på de siste meterne, men oppløpet var akkurat for kort for franskmannen. Han ble nummer to, mens Ackermann ble henvist til tredjeplassen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Viviani og Ewan reiser hjem

Også på denne etappen kom ikke Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) frem. Han måtte bruke mye krefter med drøye 300 meter igjen og hadde ikke beina på til å gå rundt da Ackermann startet. Mot slutten ble han også stengt inne, og endte på fjerdeplass.

Dermed ender den italienske mesteren uten etappeseier i årets Giro d’Italia. Viviani reiser nemlig hjem etter dagens etappe for å forberede seg til Tour de France.

Også Caleb Ewan forlater Italia nå før fjellene kommer. Det bekreftet han til Eurosport i seiersintervjuet etter etappen.

Her kan du se seiersintervjuet med Ewan:

Ny mann i poengtrøya

Ackermann veltet stygt i går, og mistet med det forspranget sitt i kampen om Ciclamino-trøya. Før dagens etappe hadde han ett poeng på Demaré, og franskmannen klatret forbi Bora-rytteren etter å ha passert ham på de siste meterne.

I sammendraget ble det ingen endringer, og Valerio Conti (UAE) er fortsatt i rosa. Italieneren får en vanskeligere oppgave med å forsvare Maglia Rosa torsdag, når giroen entrer fjellene.

Klatretrøya innehar fortsatt Gulio Ciccone (Trek-Segafredo). Det er imidlertid nå kampen om den blå trøya virkelig begynner.

Saken oppdateres!