EN UTE, EN INNE: Bjørn Tore Hoem skal i aksjon under den norske UCI-åpninga på Ringerike, men Henrik Evensen er fremdeles ikke friskmeldt etter sykdom fra Tour de Bretagne. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Evensen syk etter Bretagne: – Frustrerende

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.05.19 14:56

Del på    

Går glipp av UCI-åpninga på Ringerike.

(procycling.no): Etter en knallhard utgave av Tour de Normandie og en betraktelig lettere utgave av Tour de Bretagne, har det samme problemet rammet Henrik Evensen.

LIVE: Du kan følge både Sundvolden GP og Ringerike Grand Prix direkte via procycling.no i helga!

– Statusen er fin, men jeg er litt sjuk. Jeg velta underveis i Bretagne og var nok helt nedkjørt etter siste etappe. Jeg sov dårlig og var sliten, så ble det vel et lite sammenbrudd, egentlig. Jeg ble syk i etterkant av Normandie og, så det er litt frustrerende. Når du kommer hjem da har du lyst til å benytte seg av de siste sju dagene med ’racing’, og så blir man liggende ei uke i stedet, sier Evensen til procycling.no.

Tross tung nedbør på Østlandet torsdag, var ikke sykdommen verre enn at 24-åringen fra Maura var fristet til å legge ut på en liten treningstur i griseværet.

Neste opptreden for Joker Fuel of Norway blir uansett ikke før under Tour of Norway i slutten av måneden.

Fryktet hjernerystelse

Både Evensen og Øivind Lukkedal ble offer for velt under den 4. etappen av Tour de Bretagne. Sistnevnte er så vidt klargjort for helgas to tøffe endagsritt på Ringerike.

– Hva skjedde da du gikk ned i velten under Bretagne?

– Jeg var veldig gira på å komme meg i brudd og gikk all in for å skape en liten luke for meg selv. Jeg klarte det også, og fikk etter hvert selskap av noen andre ryttere. Så ble jeg rett og slett takla bakfra. Jeg synes rett fram, men jeg tror han bak meg stanset opp og kikket seg bakover. For plutselig skjenet han inn i bakhjulet mitt og hekta seg inn i meg. Det kunne ha blitt skikkelig stygt, for det var høy hastighet og jeg fikk et hardt støt mot hodet. Jeg var sikker på at det skulle ende opp med en hjernerystelse, men det gikk bra. Jeg kunne fortsette rittet og sto ikke av før de siste rundene på den avsluttende etappen.

Evensen sier seg fornøyd med årets innsats i Bretagne, selv om det ikke lyktes verken han eller noen av lagkameratene å kjøre inn voldsomme resultater i løpet av uka rittet pågikk.

– Det var en litt rar utgave av Bretagne, egentlig. Det var ikke så hardt som det pleier å være på grunn av lite vind og lite bakker. Det var langt ifra like hardt som Normandie, og da blir det mer spurternes ritt. Det passet ikke oss helt, selv om vi hadde noen muligheter vi kunne ha benytta oss bedre av.

Herman Dahl ble nummer fire under dag to av rittet, mens Alberto Dainese spurtet inn totalt tre etappeseirer for SEG Racing i Bretagne.

På egne vegne mener han formutviklingen virker lovende:

– Det minner meg litt om fjoråret, egentlig. Men jeg følte meg bedre i Bretagne denne gangen, enn jeg gjorde i fjor. Jeg hadde noen forsøk der, uten at det viser seg på resultatlistene. I fjor hadde jeg en bra treningsperiode inn mot Tour des Fjords, så jeg håper at det blir noe av det samme denne gangen, sier han.

Mener Joker-laget har mange kort å spille på

Foran åpningshelga på Ringerike er det framfor alt Andreas Vangstad Joker Fuel of Norway ser mot foran Sundvolden GP. I tillegg har man Øivind Lukkdal som en liten utfordrer dersom han har fullt restituert seg etter velten på franske landeveier.

Søndag er det enda mer åpent, men navn som Bjørn Tore Hoem, Normandie-vinner Ole Forfang og Fridtjof Røinås bør alle ha muligheter til å preget resultatlistene under Ringerike Grand Prix.

– Vi får håpe at Ole klarer å holde på formen han har vært i i det siste, og så har Fridtjof sett veldig bra ut. Jeg har veldig stor tro på ham. Jeg tror også det kan funke bra med Riperbakken for ham, men vi har også andre vi kan spille på. Andreas Vangstad kan få til noe begge dager om han ting slår ut i hans favør mot slutten av rittene, avslutter Evensen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse