SERAING, BELGIUM - JUNE 15: Start / Remco Evenepoel of Belgium and Team Deceuninck-Quick Step / during the 89th Baloise Belgium Tour 2019, Stage 4 a 151,1km stage from Seraing to Seraing / #BaloiseBelgiumTour / #BelgiumTour / @belgium_tour / on June 15, 2019 in Seraing, Belgium. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Evenepoel knakk Wellens

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.06.19 15:42

Del på    

Viste igjen sin vanvittige styrke i Belgia rundt, men ble slått i kampen av etappeseieren.

(procycling.no): Lotto-Soudal satte tidlig press på Deceuninck-QuickStep og Remco Evenepoel på den Liège-Bastogne-Liège-lignende fjerdeetappen av Belgia rundt lørdag.

Victor Campenaerts kom seg med i dagens brudd, den meget kjøresterke tempokongen som lå på fjerdeplass før lørdagens etappe.

I La Rouche-Aux-Faucons for siste gang angrep Tim Wellens. Da var fortsatt Campenaerts oppe i veien sammen med danske Andreas Kron (Riwal Readynez). 

Remco Evenpoel kjørte i sitt eget tempo, og mens Wellens feide forbi tetduoen, klarte Campenaerts og Kron og bite seg fast i ryggen på 19-årige Evenepoel over bakketoppen.

QuickStep-rytteren hentet Wellens, og da Campenaerts gikk kontra over en liten kul, ble faktisk hans lagkamerat, Tim Wellens, droppa. Dermed var det tre ryttere igjen i front som skulle kjempe om seieren i finalen: Remco Evenepoel, Victor Campenaerts og Andreas Kron. 

Evenepoel fikk ikke mye hjelp av de andre og tauet bare på egenhånd helt inn til målstreken. Dermed ble det en relativt enkel oppgave for hans to utbryterkompanjonger å passere ham på oppløpet.

Campenaerts fikk revansje

Der var det Lotto Soudal-rytteren som veltet i rygg på Evenepoel på den andre etappen som var den raskeste. Campenaerts kunne med det juble for etappeseier på den meget tøffe fjerdeetappen. Kron gjorde et godt forsøk i spurten og ble nummer to.

– Jeg var i en god posisjon sammenlagt før dagens etappe og følte meg bra. Jeg kom meg i brudd og hadde gode bein. Jeg så at Wellens hadde en fantastisk akselerasjon. Jeg klarte ikke å holde følge, men klarte å holde følge med gruppen som kom. Da jeg så at Tim ikke kunne følge, holdt jeg meg bak, og jeg klarte å ta seieren, sa Victor Campenaerts i seiersintervjuet på Eurosport.

– Jeg måtte bare gå for det i dag etter torsdagens skuffelse, sa seiersherren

Tim Wellens jaktet bak tettrioen en stund, men kjørte feil i en utforkjøring og ble etterhvert hentet av feltet.