FENOMENAL SEIER: Remco Evenepoel var suveren under Clasica San Sebastian. Og det som førsteårsproff. I mai vil han gjøre unna Grand Tour-debuten. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Evenepoel med fenomenal soloseier i San Sebastian

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.08.19 17:32

Del på    

Måtte slippe i nest siste stigning, kom opp igjen og angrep før den siste stigningen.

(procycling.no): Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep) måtte egentlig slippe i den nest siste stigningen under Clasica Ciclista San Sebastian.

På vei nedover klarte førsteårssenioren derimot å komme seg opp på halen av feltet, og på vei opp til feltet igjen hentet han flasker til kapteinen Enric Mas.

Inn mot den siste stigningen, brutale Morgil Tontorra, angrep Toms Skujins (Trek-Segafredo). Den unge belgieren støtet seg opp til den latviske mesteren, og sammen arbeidet de og kjørte fra et sterkt redusert hovedfeltet anført av Movistar og Astana.

I de bratteste partiene i Murgil Tontorra kjørte 19-åringen fra Skujins. I folkehavet mot toppen holdt han nesten de 40 sekundene han hadde i bunn av bakken, og over toppen fortsatte QuickSteps gullgutt ferden mot soloseier i den baskiske feriebyen.

Suveren seier

Dermed tok Evenepoel sin fjerde proffseier i sitt første år som senior. Tidligere har han vunnet etapper i Belgia rundt og Adriatica Ionica Race, samt sammenlagt i Belgia rundt.

I favorittgruppa var det ingen som klarte å slite seg løs og opp til Evenepoel. Michael Woods (EF) prøvde det han var kar om, men ble fulgt av Bauke Mollema og Enric Mas.

Over toppen dannet det seg en større forfølgergruppe som hentet Toms Skujins og skulle gjøre opp om andreplassen.

Der var Greg Van Avermaet den raskeste. Marc Hirschi fulgte like bak og ble nummer tre. De var 38 sekunder bak Evenepoel.

Evenepoel: – Det er utrolig

Etter rittet var QuickStep-rytteren i sjokk over egen prestasjon.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg følte meg ikke særlig bra underveis i rittet, og det var stor risiko ved å angripe så tidlig, men jeg vet hvilken watt jeg kan ha i bakken… Det er helt utrolig, jeg kan virkelig ikke tro det, sa Evenepoel etter etappen i et intervju vist på Eurosport. 

Mange trodde fjorårsvinner Julian Alaphilippe skulle være QuickSteps beste kort lørdag. Han brøt imidlertid tidlig på etappen. Da trodde de fleste at Enric Mas skulle bli ulveflokkens nye sjefsulv.

Det var likevel den yngste ulven som viste seg å være den beste. Evenepoel innkasserte sin første WorldTour-seier i sitt første endagsritt på sykkelsportens høyeste nivå.

– For å være ærlig, så har det vært en drøm å vinne dette rittet. Når jeg gjør det i mitt første år… Det er utrolig, sier Evenepoel.