EUROPAMESTER: I sommerens sykkel-EM var Jonatan Castroviejo raskeste under temporittet i Bretagne. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Europamesteren slo verdensmesteren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.02.17 18:08

Del på    

Jonathan Castroviejo vant tempoduellen mot Tony Martin i Portugal.

(procycling.no): I et startfelt med høy tempokompetanse var ingen bedre enn Jonathan Castroviejo under fredagens tempoetappe i Volta ao Algarve.

Den flate etappen på 18 kilometer passet Movistar-rytteren godt, og den europeiske tempomesteren dundret inn på tiden 21:24. Dermed tok han ledelsen fra verdensmester Tony Martin (Katusha-Alpecin) med fire sekunders margin. Ingen klarte å nærme seg den spanske tempohesten, som tok karrièrens syvende seier i kampen mot klokka.

– Det var stort å slo Tony Martin. Jeg har vært nære i VM, men aldri vunnet. Å vinne, og ikke bare bli nummer tre eller fire, er viktig for meg, sa Castroviejo i seiersintervjuet vist på Eurosport.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GULT: Den tidliger skihopperen Primoz Roglic tok over ledelsen i sammendraget etter tempoetappen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Roglic knuste Dan Martin

Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) holdt følge med Dan Martin (Quick-Step Floors) på gårsdagens fjelletappe, og fulgte opp med en flott tempoprestasjon på fredagens etappe.

Sloveneren suste i mål fem sekunder bak etappevinner Castroviejo, like foran Michal Kwiatkowski (Team Sky) på fjerde plass.

Dan Martin tok en etterlengtet triumf på torsdagens fjelletappe, men maktet ikke å følge rivalene i sammendraget på tempoen.

Dermed kapret Roglic den gule trøyen. I det to etapper gjenstår av det portugisiske femdagersrittet har LottoNL-Jumbo-rytteren en ledelse på 22 sekunder til Michal Kwiatkowski. Jonathan Castroviejo klatret til tredjeplass, 32 sekunder bak Roglic.

Den norske tempomesteren leverte en solid tempoetappe i Volta ao Algarve. Edvald Boasson Hagen endte på åttende beste tid, 20 sekunder bak den spanske vinner.

Sven Erik Bystrøm (Katusha-Alpecin) er den andre nordmannen i rittet.

Tagget med: , ,

Les også disse