BARE Å VENNE SEG TIL DETTE: Fabio Jakobsen blir å se i den nederlandske mestertrøya også i 2021. Det samme gjør Lorena Wiebes. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Ett år til med Jakobsen og Wiebes i mestertrøya

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.05.20 10:13

Del på    

Det blir ikke noe nederlandsk mesterskap i år.

(procycling.no): Det nederlandske sykkelforbundet har kommet fram til en tung erkjennelse: Det blir ikke avholdt et nasjonalt mesterskap i deres nedslagsområde i 2020:

– Det hadde vært uansvarlig å legge det til på kalenderen, heter det i en uttalelse fra forbundet ifølge belgiske og nederlandske medier.

Det betyr nok et år i mesterskapstrøya for Fabio Jakobsen (landevei, herrer), Lorena Wiebes (landevei, kvinner), Jos Van Emden (tempo, herrer) og Annemiek van Vleuten (tempo, kvinner) som gikk til topps i byen Ede i fjor sommer.

I utgangspunktet ønsket man å avholde mesterskapet i Drenthe denne sesongen, men forsøket har ikke ført fram.

– Det er i utgangspunktet ikke plass nok i en tremåneders sykkekalender. Det er uansvarlig å putte ting innimellom hele veien, uttaler KNWU-direktør Thorwald Veneberg til avisen De Telegraaf.

Det er også usikkerhet knyttet til det belgiske mesterskapet. I Belgia er aktiviteter som samler mer enn 500 mennesker bannlyst ut august måned. UCI har foreslått helga 22.-23. august for gjennomføring av de nasjonale mesterskapene, og det passer selvsagt ikke like godt alle steder.

Borgermesteren i Anzegem har alt vært ute med en solid dose skepsis mot å påta seg et slik arrangement for byen hans. I stedet foreslo han at Tim Merlier skulle få sykle rundt i trøya i ett år til. Het Nieuwsblad skriver dog at Merlier kun vil beholde trøya ut kalenderåret, og ikke videre utover 2021.